Hirdetés

Recept: leveskocka - a kertből

Szabolcsihír

2021.08.02. 14:08

Recept: leveskocka - a kertből
Fotók: Facebook

Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hirdetés

Boros Vali, az ismert szabolcsi háziasszony, amit csak lehet házilag, saját kertjében termett alapanyagokból készít el. Ezúttal a leveskockája receptjét osztotta meg. Mindent frissen szedett, mielőtt feldolgozta volna.

Hozzávalók:
4 sárgarépa
1 zeller levelestől
3 petrezselyemgyökér, ennek is pár levele
1 karalábé
2 paprika
2 hagyma
2 cikk fokhagyma
lestyán levél
2 paradicsom

Elkészítése:
Aprítóban összevágjuk a hozzávalókat, majd csirkezsíron dinszteljük. Fűszerezzük, felengedjük az előző napi húslevessel.

Alaposan kiforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük. A masszát jégkockatartóba rakjuk, lefagyasztjuk.

Mikor megfagyott, akkor kiütögetjük a jégkockatartóból, és bezacskózva a fagyasztóban tartjuk. Mindig annyit veszünk ki belőle, amit fel akarunk használni.

Jó étvágyat kíván: Boros Vali

receptBoros Vali

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés