Ide süss! Fűszeres tejfölben pácolt csirkemell, rántva

2016.02.11. 10:46

Ide süss! Fűszeres tejfölben pácolt csirkemell, rántva

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt! +Recept

Hozzávalók négy főre:

csirkemell: 0,6 kg
tejföl: 0,2 l
só: 0,5 kk
bors: 0,5 kk
sült csirke fűszer: 1 tk
fűszerpaprika: 1 kk
mustár: 1 kk
fokhagyma: 2 gerezd
liszt: 0,15 kg
tojás: 5 db
étolaj: 1 ek
zsemlemorzsa: 0,25 kg

Elkészítés: Elkészítjük a pácot: a tejfölt, a fűszereket, a zúzott fokhagymát, az olajat, a mustárt összekeverjük, majd rákenjük a szeletelt csirkemellekre, és egy éjszakát hűtőszekrényben érleljük. A húst lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk , bő zsiradékban kisütjük. Köretként adhatunk hozzá burgonyát, rizst, kevert salátákat.

Szóljon hozzá!

Hirdetés