Hirdetés

Hirdetés

Ilyen nincs, és mégis van! A rossz jég miatt maradt el a magyar válogatott meccse

2018.11.09. 22:49

Ilyen nincs, és mégis van! A rossz jég miatt maradt el a magyar válogatott meccse
Nem tudták megoldani a problémát (Fotó: mti)

A szövetség sajnálkozik, pedig nem is hibás.

Hirdetés

A magyar jégkorong-válogatott jéghiba miatt nem tudta lejátszani a dél-koreaiak elleni összecsapását a budapesti Négy Nemzet Tornán. A bemelegítésnél két magyar lövés nyomán kitört a palánk egyik üvegtáblája, majd a pálya közepén a jéggel akadtak problémák: a multifunkciós csarnokban egy röplabdaháló rögzítő rúdjának helyén dudor keletkezett, amit a bírók veszélyesnek ítéltek. Nem engedték elkezdeni a mérkőzést,

így a játékosok 25 perccel a tervezett kezdés után - a szurkolók "Szép volt, fiúk!" kiáltásai közepette - levonultak a jégről. 

A felület rendbetételére és fagyasztására tett kísérletek után - melyek a nézőtérről hallatszó "mindent bele" buzdítás mellett zajlottak - a játékvezetők többször konzultáltak, és a két csapatkapitány is megvizsgálta a jeget. Ám mivel változatlanul veszélyesnek ítélték az illetékesek, így végül mintegy másfél órás várakozás után meccs nélkül kellett hazatérnie a Tüskecsarnokba kilátogató 1823 nézőnek.

A magyar szövetség a következő közleményt adta ki a történtek után:

Péntek este a jég hibája miatt elmaradt a Roland Divatház Négy Nemzet Torna Magyarország-Dél-Korea mérkőzése. A csapatok kapitányai és vezetői, illetve a játékvezetők a balesetveszély miatt úgy döntöttek, hogy a találkozót nem játsszák le. A rendezvénynek otthont adó Tüskecsarnok technikai személyzete több kísérletet tett a hiba kijavítására, ezek azonban másfél óra alatt sem vezettek eredményre. Alkalmas időpont hiányában a mérkőzés a jövőben sem kerül megrendezésre. A Tornát szervező Magyar Jégkorong Szövetség sajnálatát fejezi ki a csapatok és a szurkolók felé. A belépőjegyek árát a későbbiekben megtérítjük, ennek részleteiről rövidesen értesítjük a szurkolókat.

Az MJSZ egyúttal elfogadhatatlannak tartja, hogy a Tüskecsarnok részéről a helyszínen nem volt sem megfelelő szintű vezető, sem kellő felkészültségű műszaki személyzet, sem alkalmas technikai eszköz, amelyek segítségével elhárítható lett volna a hiba. A minket ért anyagi és erkölcsi veszteség számbavétele után kártérítési igénnyel fogunk fellépni a Tüskecsarnok, illetve az azt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok felé.

A magyarok szombaton 16 órától az olasz válogatottal játsszák a torna zárómérkőzését.

jégkorongválogatott

Hirdetés

Hirdetés