Hirdetés

Hirdetés

A MAC visszatér az Erste Ligába. A miskolciak sorsa még nem dőlt el

2020.05.04. 15:37

A MAC visszatér az Erste Ligába. A miskolciak sorsa még nem dőlt el
Kangyal Balázs lesz a csapat vezetőedzője (Fotó. MJSZ)

Két év elég volt az újbudaiaknak.

Hirdetés

A MAC és a Hokiklub Budapest összefog és az Erste Ligában indul, az extraligás kalandnak vége Újbudán. A közös csapat a Hokiklub Budapest Erste ligás licencét viszi tovább. Nevezésüket hivatalosan is beadták a 2020/21-es Erste Liga-szezonra, írja a jegkorongblog.hu

“A csapat gerincét MAC-nevelésű, Erste és extraligás tapasztalattal rendelkező fiatal játékosok alkotják majd, azonban érkezni fog egy teljes sornyi húzóember, hogy igazán izgalmassá tegyük a szezont”

– írják a közösségi oldalakon. Hogy konkrétan kik alkotják majd a MAC HKB keretét, arról még nem szól a hír, de jelzik, hogy már gőzerővel folynak a tárgyalások a játékosokkal.

A MAC 5 éve indult először az Erste Ligában, az első két Erste ligás szezonjában a 2. helyen végzett, majd a harmadikban megnyerte a bajnokságot. Ezt követően a szlovák élvonalban folytatta, első Extraliga-idényében negyeddöntős volt a csapat, a második félbeszakításakor viszont nem volt már esélye bekerülni a legjobb 8 közé. A Hokiklub Budapest két Erste Liga-évadon van túl, egyik alkalommal sem állt messze attól, hogy elérje a rájátszást, ami végül sem 2019-ben, sem 2020-ban nem jött össze.

 

jégkorongErste Liga

Hirdetés

Hirdetés