Hirdetés

Hirdetés

Irány az elit? Az oroszok és a beloruszok kizárásával óriási esélyt kaptak a magyarok

eurosport.hu

2022.03.27. 11:36

Irány az elit? Az oroszok és a beloruszok kizárásával óriási esélyt kaptak a magyarok
Fotó: MJSZ/Mudra László)

Miskolciak is részesei lehetnek a feljutásnak.

Hirdetés

Az orosz és fehérorosz jégkorong-válogatott felfüggesztése miatt alaposan átrendeződtek az erőviszonyok a világbajnokságok tekintetében, ami nagyban növeli a magyar csapat feljutási esélyeit. Papíron a szlovénokkal karöltve megoldhatónak tűnik a csoport 1-2. helyének megszerzése - latolgatja az esélyeket az Eurosport.

A május 13-29. között megrendezendő elit világbajnokság mezőnye - az oroszok és a fehéroroszok felfüggesztése ellenére - marad 16 csapatos, és az Ukrajnában zajló háborúban érintett két ország helyett Franciaország és Ausztria utazhat Finnországba. Mindkét válogatott annak köszönheti soron kívüli feljuttatását, hogy a Divízió I-es csapatok közül ők állnak legelőrébb a világranglistán. A döntés értelmében a 10 csapatra redukálódott Divízió I-et pedig a korábbiakkal ellentétben hat helyett két öt fős csoportra osztották. Az erősebb „A” csoportból két válogatott feljut a legjobbak közé és az utolsó csúszik vissza a „B” csoportba. A Divízió I/A világbajnokság házigazdája pedig maradhatott Szlovénia és mellette Magyarország, Dél-Korea, Románia és a „B”-ből felhozott Litvánia küzdhet majd meg a feljutásért várhatóan május 2-8. között.

Mindez természetesen óriási sanszot jelent a férfi jégkorong-válogatottnak is, amely így története során harmadik alkalommal is feljuthat a legnagyobbak közé. Előzetesen az eredeti csoportból a franciák és az osztrákok tűntek a két legveszélyesebbnek, de most velük már nem kell számolni.

 

 

jégkorongmagyar válogatottvilágbajnokság

Hirdetés

Hirdetés