Hirdetés

Hirdetés

Súlyos fejsérülés az Erste Liga döntőjében; Nagy Gergőt eltiltották

jegkorongblog.hu

2022.04.03. 11:00

Súlyos fejsérülés az Erste Liga döntőjében; Nagy Gergőt eltiltották

A csíksomlyói Szűzanya segítégét kérik a játékos felépüléséért

Hirdetés

A Csíkszereda-Ferencváros Erste Liga-döntő első felvonásán a csíkszeredai Salló Alpár súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett egy balszerencsés kontaktus nyomán: a hazaiak saját nevelésű védője a ferencvárosi csapatkapitánnyal, Nagy Gergővel a palánknál történt ütközést követően roppant szerencsétlenül fogott talajt, sisakja leesett és beverte a fejét a jégbe. A mozdulatlanul fekvő bekket azonnal kórházba szállították, a meccs után nem sokkal Hozó Levente másodedző az MTI-nek úgy nyilatkozott, a játékos agya bevérzett, ha ezt nem sikerül elállítani, műtétre lesz szükség, és kérdéses, a játékos az operációt követően teljesen felépül-e. Később már jobb hírekkel szolgáltak, miszerint Salló állapota stabil, nincs életveszélyben, felébresztették a mesterséges altatásból, ám az esés következtében a fejében vérömleny keletkezett, amely ha nem szívódik fel természetes úton, műtéti beavatkozásra lesz szükség.

A csíkszeredai szurkolók vasárnap közös imát tartottak a játékos felépüléséért, a csíksomlyói segítő Szűz Máriához intézve az Üdvözlégyet - derül ki a székely szurkolók klubjának közösségi oldaláról.

Nagy Gergőt, az FTC-Telekom csapatkapitányát hárommeccses eltiltással sújtották. Mint az az Erste Liga fegyelmi bizottságának ítéletében áll:

“A mérkőzés 15. percében az FTC-Telekom játékosa, Nagy Gergő két kézzel palánknak lökte ellenfelét. A megmozdulás nem a korong megszerzésére irányult. A Sport Club Csíkszereda játékosa a lökés mozdulatának megkezdésekor korongot már nem birtokolt. A lökés a Sport Club Csíkszereda játékosát olyan veszélyeztetett testhelyzetben érte, amikor magát védeni már nem tudta, hátával, fejével nagy erővel a palánknak csapódott. Nagy Gergő veszélyeztetett helyzetben lévő ellenfelét szükségtelenül nagy erővel lökte meg egy olyan szituációban, amikor a megmozdulással korongot már nem szerezhetett volna. Szabálytalan megmozdulása ellenfele súlyos sérüléséhez vezetett. A Fegyelmi Bizottság a sérülést okozó palánkra lökés miatt Nagy Gergőt, az FTC-Telekom játékosát 3 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésein tölti le.”

Mindez azt jelenti, hogy a válogatott csatár a dönbtő ötödik mérkőzésén térhet vissza. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása 1-1.

 

CsíkszeredaErste Liga

Hirdetés

Hirdetés