Hirdetés

Hirdetés

A DVTK négy fiatalja is bekerült a világbajnoki keretbe!

2022.12.02. 14:16

A DVTK négy fiatalja is bekerült a világbajnoki keretbe!
Hegedüs Levente és Szalay Boldizsár (Fotó: gimnazium.jezsu.hu/

A miskolciak ifjú titánjainagy feladat előtt állnak.

Hirdetés

Vas Márton szövetségi edző és stábja kijelölte a norvégiai divízió 1/A-s világbajnokságra készülő U20-as válogatott bő keretét. Ebbe négy miskolci is bekerült, a kapus Hegedüs Levente mellett három védő, Illés Márton, Molnár Márk és Szalay Boldizsár.

A magyar válogatott a tavalyi, dániai divízió 1/A-s világbajnokságon győzelem nélkül zárt, de így is a csoportban maradt, mert az IIHF az aranyérmes fehérorosz válogatottat kizárta a nemzetközi sorozatokból. A feladat tehát ismét adott: megpróbálni megint történelmet írni, azaz győztes mérkőzést vívni ebben a divízióban, adott esetben pedig kiharcolni a bentmaradást. Három kapus, kilenc védő és tizennyolc csatár száll harcba a vb-keretbe kerülésért, közülük tizenegyen légiósok. A keretből tizenhárman ott voltak az U18-as válogatott áprilisi asiagói világbajnokságán, ahol aranyérmet szerzett a magyar csapat és ezzel kiharcolta a feljutást a korosztály A-csoportjába.

A magyar válogatott tagjai december 5-én, hétfőn találkoznak egymással, szerdán és csütörtökön két felkészülési mérkőzést vív a csapat Japán válogatottjával - a második után nevezik meg az utazókeretet - a Tüskesátorban, majd pénteken utazik a világbajnokság helyszínére, a norvégiai Askerbe.

Az U20-as válogatott programja a norvégiai divízió 1/A-s világbajnokságon:
2022. december 11., vasárnap, 13:00 Magyarország–Dánia
2022. december 12., hétfő, 16:30 Kazahsztán–Magyarország
2022. december 14., szerda, 16:30 Norvégia–Magyarország
2022. december 15., csütörtök, 13:00 Franciaország–Magyarország
2022. december 17., szombat, 13:00 Magyarország–Szlovénia

 

válogatottvilágbajnokságDEAC

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés