Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Műlencsét kap a súlyos sérülést szenvedett irányító

| 2023. 02. 22. | 20:16:00
Egy ideig az sem volt biztos, hogy lát-e még a bal szemével.
Műlencsét kap a súlyos sérülést szenvedett irányító
Hirdetés
Hirdetés

 Április közepén műlencse-bevarrás vár Juhász Ádám válogatott kézilabdázóra, akinek a bal szeme január elején sérült meg súlyosan.

A körülményekhez képest most már jól vagyok, de a szemem még nem tökéletes. A hét elején a kontrollvizsgálaton jónak találták ahhoz, hogy egy utolsó, negyedik műtétet is elvégezzenek rajta. Jó esély van rá, hogy az megoldja majd a problémámat, és teljesen visszakapom a látásomat

 - nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornán a portugál Benfica irányítója.

Mint felidézte, eleinte a bal szemére semmit nem látott, és sokáig az orvosok sem voltak biztosak benne, hogy ez a helyzet valaha megváltozik, de a harmadik operáció után már azt mondták, vissza fog térni a látása.

A negyedik műtétet egy németországi kórházban ugyanaz a magyar professzor végzi majd április 18-án, aki a harmadikat is csinálta.

Műlencse-bevarrásra lesz szükségem, mert a saját szemlencsém az ütéstől úgy megsérült, hogy elkezdett elhomályosodni. Azok a kis izmok teljesen elszakadtak, amelyek a pupillát szűkítik és tágítják, ezért az íriszemhez is hozzá kell nyúlni. Az orvos szűkre összehúzza a pupillát, mozogni a későbbiekben sem fog, de megmarad egy középszűk méreten, úgyhogy nem fogja zavarni a fény, és a fókuszálásban is segít majd

 - magyarázta Juhász.

Hozzáfűzte: a felépülési idő várhatóan három-hat hét lesz, és bár már most elkezdhetne kézilabdázni, a klubjával még megy az egyeztetés, hogy mikor kell visszautaznia Lisszabonba. Mint rávilágított, nem biztos, hogy megér bármiféle kockázatot a visszatérése az újabb műtétig, de ezt majd a klubjánál eldöntik.

A 46-szoros válogatott irányító szerint egyelőre nehéz megmondani, hogy ebben a szezonban pályára léphet-e még, ez attól is függ, hogyan sikerül a negyedik műtétje, és fizikálisan mikor jön teljesen rendbe, de mivel Portugáliában június közepéig tart a bajnokság, ha lehetséges, még szeretne játszani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés