Hirdetés

A magyar minifoci-válogatott menetel az EB-n

2022.06.08. 14:11

A magyar minifoci-válogatott menetel az EB-n
Czvitkovics Péter és Juhász Roland (Fotó: Országos Minifutball Szövetség))

Az utóbbi években a kontinens legjobbjai közé nőtte ki magát a magyar csapat

Hirdetés

Hirdetés

A magyar minifutball-válogatott szerdán kiélezett mérkőzésen, büntetőpárbaj végén legyőzte a szerb együttest, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kassai Európa-bajnokságon. A kiegyenlített és gól nélküli első félidő után a második elején a nagypályán 95-szörös válogatott, a 2016-os Eb-n is szerepelt Juhász Roland egy bedobás után fejjel talált a kapuba, amire a rivális a játékrész közepén válaszolt.

A folytatásban a hajráig a szerbek birtokolták többet a labdát, az utolsó két percben azonban a magyarok sokkal veszélyesebben játszottak, két kapufát is rúgtak, gólt azonban nem szereztek, ezért a büntetőpárbajra maradt a döntés. Ott mindhárom magyar betalált, míg az ellenfél második rúgója a kapufát találta el, azaz a magyar csapat folytathatja szereplését. A negyeddöntőben a Montenegró-Kazahsztán mérkőzés győztesével találkozik Nagy Lajos csapata.

A minifutballt 5+1-es felállásban, 4x2 méteres kapura játsszák kispályán, a játékidő 2x25 perc.

A magyar válogatott először 2015-ben szerepelt Eb-n, és az utóbbi években a kontinens legjobbjai közé nőtte ki magát, a mostani kontinenstornára az első kalapból sorsolták ki. Az eddigi legjobb szereplést a 2017-es Európa-bajnokságon produkálta az együttes, amikor bronzérmet nyert. A csapat tagja Juhász Roland mellett a nemzeti csapatban 10-szer pályára lépett Czvitkovics Péter is.

Európa-bajnokság, Németország, Olaszországminifutball

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés