Hirdetés

Hirdetés

Válogatott játékossal erősített a Miskolc

2018.06.27. 13:47

Válogatott játékossal erősített a Miskolc
Medgyessy Dóra (Fotó: FIBA Basketball)

Azt mondja, egy régi álma teljesült a szerződés aláírásával.

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK női kosárlabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Medgyessy Dórát.

Medgyessy Dóra Debrecenben kezdett kosárlabdázni, majd Kecskeméten, Szekszárdon, Cegléden és az MTK-ban játszott. Pályafutása akkor vett újabb lendületet, amikor visszatért Ceglédre, és a Cziczás László által irányított csapat vezéreként Magyar Kupa-döntőt játszott, a bajnokságban pedig bronzérmet nyert. Kiváló teljesítményét látva nem késett a meghívó a válogatottba sem, részt vett a tavaly csehországi Európa-bajnokságon is.

Az elmúlt évben az év női kosárlabdázójává választották.

Ezzel párhuzamosan az olimpiai sportággá váló 3x3-as szakág emblematikus figurájává nőtte ki magát az Európa-bajnok és a világbajnoki ezüstérmes négyes tagjaként. Az elmúlt hétvégén Andorrában, a FIBA 3×3 Európa Kupa 2018 selejtezőjén vesz részt, ahol a csapat kiharcolta a döntőbe jutást, Medgyessy Dóra pedig a torna legeredményesebb játékosa lett.

Egy régi álmom teljesült a szerződésem aláírásával, mert édesapám Diósgyőrben nevelkedett (majd a Debreceni Kinizsiben vált élvonalbeli kézilabdázóvá, míg édesanyja a DMVSC kéziseként lett ismert - a szerk.), és sokat mesélt arról, milyen fantasztikus a diósgyőri közösség. Emiatt mindig ott motoszkált bennem, hogy egyszer én is a DVTK játékosa legyek. Most adódott erre lehetőségem, amit semmiképpen sem szerettem volna kihagyni, mert most minden adott lesz ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni. Sokszor játszottam már a Generali Arénában, a válogatott tagjaként azt is megtapasztaltam, milyen sokat jelent itt a hazai szurkolók támogatása. Szeretném a játékommal kiérdemelni a közönség szeretetét.

- mondta új klubja honlapjának Medgyessy Dóra. 

kosárlabdaMedgyessy Dóra

Hirdetés

Hirdetés