Egy törteli fiatal levillogta a szirénázó mentőt

Facebook

2020.03.30. 18:03

Egy törteli fiatal levillogta a szirénázó mentőt
Facebook

Előzni akart, elvitték a rendőrök.

Hirdetés

Egy törteli lakos közlekedett autóval Martfű külterületén március 28-án este, amikor utolért egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőautót. Az autó vezetője ennek ellenére is meg akarta előzni a mentőt.

Még a távolsági fényszóró felvillantásával, továbbá dudálva is többször jelzést adott az eset kocsit vezető életmentőnek.

A mentő beteget szállított, így jól megválasztott sebesség mellett, folyamatosan szeretett volna haladni. Miután a 23 éves férfi végül mégis megelőzte a mentőautót, hatalmasat büntetőfékezett a sérültet szállító jármű előtt. A mentő sofőrje csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy maga is erős fékezésre kényszerült.

Szerencsére a jól rögzített beteg állapotában, az ijedtségen kívül, nem okozott változást a hirtelen manőver. A fékezés után azonnal újravizsgálták sérültjüket, majd végül folytatták útjukat.

A rendőrök perceken belül elfogták, és előállították az eszetlen autóst.

A szolnoki rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Á. András ellen, akinek a rendőrök a helyszínen azonnal el is vették vezetői engedélyét.

Frissítés!

Az Országos Mentőszolgálat március 30-án este közzétette a sofőr levelét, melyben Á. András szerint a történet „nem fedi a teljes valóságot”, és „több apró részletet nem tartalmaz”, de ez nem mentesíti fel tette alól. Mint írja, a mentő csak megkülönböztető fényjelzést használt, de elismeri, nem lett volna szabad megelőznie. Állítása szerint büntetőfékezés nem történt, nem akarta hátráltatni a mentőt. Á. András azt is közölte, az bosszantotta fel, hogy a mentő miért halad lassan (50-60 km/h), ha sérültet visz. Kihallgatásán kiderült, a beteg sérülése miatt nem mehetett gyorsabban a mentő, és ez az információ – a férfi állítása szerint – sokkolta őt. 

A sofőr beismerte tettét, nem akar kitérni a felelősség alól, és hozzétette: egy életre megtanulta, hogy ilyet nem szabad csinálni.
rendőrségmentőautóelőzés

Szóljon hozzá!

Hirdetés