Hirdetés

Hirdetés

Újabb tíz idős magyar meghalt, 1458-ra nőtt a fertőzött száma

2020.04.13. 09:05

Újabb tíz idős magyar meghalt, 1458-ra nőtt a fertőzött száma
(Fotó: illusztráció, mti)

Borsod továbbra is az egyik legfertőzöttebb.

Hirdetés

Meghalt 10 újabb beteg, és 48-cal 1458-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölték a koronavirus.gov.hu-n hétfő reggel. Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és meghalt újabb 10 idős, krónikus beteg. Ezzel 109-re emelkedett az elhunytak száma.

Az oldal adatai szerint 120-an már gyógyultan távoztak a kórházból. Jelenleg 15 333-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 34 819. Azt is kiemelték, hogy a Pesti úti idősek otthonában eddig 198 igazolt koronavírus-fertőzött van, és nyolcan elhunytak.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét - tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet. A tömeges fertőzés lassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők és aki teheti, maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

A kormányzati oldalon látható térkép alapján továbbra is Budapesten (703 ember) és Pest megyében (214) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (102), Győr-Moson-Sopron megye (61), Csongrád megye (47) és Borsod-Abaúj-Zemplén (45). A legkevesebb fertőzött Heves megyében (9) van Magyarországon.

Magyarországkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés