Hirdetés

Hirdetés

A tanári fizetések 75 százalékkal emelkednek - így a kormány embere

MTI

2022.12.13. 17:41

A tanári fizetések 75 százalékkal emelkednek - így a kormány embere
Tisztességes keresetük lesz a magyar pedagógusoknak? (Fotó: illusztráció)

A pedagógusok béremeléséről egyeztetett Rétvári Bence civil szervezetekkel

Hirdetés

A pedagógusok béremeléséről egyeztetett a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára civil szervezetekkel kedden. A megbeszélés után tartott budapesti sajtótájékoztatón Rétvári Bence elmondta:

a kormány elkötelezett a pedagógusbér-emelés mellett, három év alatt 75 százalékkal növeli a tanárok juttatását. A magyar béremelés az Európai Unió legnagyobb ilyen jellegű konstrukciója lesz. Jövőre 21, utána 25, majd 29 százalék emelést terveznek, így 770 ezer forintra nő a pedagógusok átlagbére - tette hozzá.

 Az államtitkár fontos lépésnek nevezte a béremeléshez az uniós források kifizetéséről hétfőn kötött megállapodás.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete nevében közölte: azt javasolják, hogy a béremelést a teljesítményhez, ne elsősorban az életkorhoz igazítsák, ugyanis a kezdő pedagógusok nehezen tudnak bérükből családot alapítani. Király Nóra, a Fiatal Családok Klubja elnöke úgy fogalmazott, össztársadalmi összefogásra van szükség ahhoz, hogy sikerüljön előrébb lépni a pedagógusok megbecsülésében.  Skrabski Fruzsina, a Három királyfi, három királylány mozgalom vezetője elmondta, megalapították a Családbarát Köznevelési Intézmény díjat. Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért vezetője egyedülálló kezdeményezésnek nevezte a kormány oktatási kérdőívét, és mindenkit annak kitöltésére buzdított.

pedagógusbéremeléskereset

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés