Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feljelentést tehet Kocsis Máté

| 2022. 12. 09. | 15:25:00
A politikus szerint DK-s kollégája forintellenes spekulációt készít elő.
Feljelentést tehet Kocsis Máté
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a „dollárbaloldal” a közösségi médiában, továbbá sms-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, emiatt a legjobb megszüntetni a bankbetéteiket – írta a Facebookon Kocsis Máté. A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek az állítások egyrészt valótlanok és súlyosan sértik az ország, az állampolgárok érdekeit, másfelől az ilyen rémhírek terjesztése bűncselekmény, amelyekkel kapcsolatban a rendőrség nyomozást indított. 

A politikus úgy fogalmazott, látható jelei vannak, hogy a következő időszakra forint elleni támadást készítenek elő több irányból, amelyhez a külföldi megrendelők kérésére a hazai „dollárbaloldal” is kézzel fogható segítséget nyújt. 

– Ennek megerősítésére december 9-én Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője sajtótájékoztatót hívott össze, amelynek témája ezen valótlanságok terjesztése, a forint elleni spekuláció előkészítése. A legnagyobb parlamenti képviselőcsoport vezetőjeként szeretném teljesen világossá tenni, hogy amennyiben Varju László valóban megtartja a sajtótájékoztatóját e témában, tovább terjeszti a veszélyes álhíreket, ezáltal segédkezik a forint elleni támadáshoz, haladéktalanul büntetőeljárást kezdeményezünk ellene, továbbá az azt közlő médiafelületekkel szemben is – közölte. Hozzátette: ez esetben, a „vörös vonal átlépése miatt”, Varju valamennyi országgyűlési tisztségétől való megfosztását kezdeményezi.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés