Hirdetés

Hirdetés

Korrupció: letartóztatták az EP egyik baloldali alelnökét

2022.12.11. 11:59

Korrupció: letartóztatták az EP egyik baloldali alelnökét
Eva Kaili (Fotó: Greek Reporter)

A politikusnőt azonnal kizárták a pártjából.

Hirdetés

Katar korrpciüós eszközökkel megpróbálta befolyásolni az Európai Parlament döntéshozatalát, ezért Brüsszelben 16 házkutatást tartottak, és többeket letartóztattak. Köztük van az EP görög szocialista alelnöke, Eva Kaili is. A nyomozók 600 ezer euró készpénzt foglaltak le - írja az Euronews.

A dpa német hírügynökség információi szerint a belgiumi korrupciós nyomozással összefüggésben letartóztatták az Európai Parlament alelnökét, Eva Kailit is, akinek most folyik a kihallgatása. A görög politikusnőt már péntek este, a botrány kirobbanása után kizárták pártjából, a Pánhellén Szocialista Mozgalomból (Paszok). 

Európai parlamenti források az Euronewsnak elmondták, hogy a belga rendőrség lezárta Kaili irodáját, valamint két belga szocialista képviselő, Maria Arena és Marc Tarabella irodáját.

A belga ügyészség pénteken közölte, hogy négy (azóta öt) "az Európai Parlamentben tevékenykedő" személyt letartóztattak "egy Perzsa-öböl menti országot" érintő korrupció gyanúja miatt. A nyomozás középpontjában európai parlamenti asszisztensek állnak, de egy volt európai parlamenti képviselőt is kihallgattak.

Európai UnióBrüsszelkorrupcióKatar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés