Hirdetés

Hirdetés

Koránégetések; a törökök mérgesek és fenyegetőznek

MTI

2023.01.24. 11:38

Koránégetések; a törökök mérgesek és fenyegetőznek
A stockholmi koránégetés (Fotó: 10.wp.com)

Törökország bekérette a holland nagykövetet egy hágai Korán-égetés miatt

Hirdetés

A török külügyminisztérium kedden bekérette Hollandia ankarai nagykövetét, mert múlt vasárnap Hágában a Pegida nevű szélsőjobboldali szervezet hollandiai vezetője, Edwin Wagensveld széttépte, meggyújtotta és megtaposta a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát - jelentette a TGRT Haber török hírtelevízió. A külügyi tárca közleményt adott ki az ügyben, amelyben a leghatározottabban elítélték az "aljas támadást".

Mint írták: az, hogy ez a "szent értékeinket sértő" eset Svédországot követően ezúttal Hollandiában is megtörténik, egyértelműen bizonyítja, hogy az iszlamofóbia, a diszkrimináció és az idegenellenesség "Európában már nem ismer határokat".

Törökország azt várja a holland hatóságoktól, hogy folytassák le a szükséges eljárást az elkövetővel szemben, és hozzanak konkrét intézkedéseket a hasonló esetek elkerülése érdekében - tették hozzá.

Múlt szombaton a stockholmi török nagykövetség közelében tartott tüntetésen egy iszlamofób párt vezetője égette el a Korán egy példányát. Erre az esetre reagálva Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn kijelentette: nyilvánvaló, hogy Svédország nem várhatja el Törökország támogatását a NATO-csatlakozást illetően.

iszlámmuszlim

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés