Hirdetés

Hirdetés

Kezdő előadókat támogatnak 1,5-2,5 millióval

MTI

2022.12.16. 16:04

Kezdő előadókat támogatnak 1,5-2,5 millióval

A Hangfoglaló Program keretében osztottak pénzt.

Hirdetés

Húsz induló előadó kap 2023-ban is támogatást a Hangfoglaló Program kollégiumától. A kiválasztottak a szakmai pályafutásuk fejlődésére fordítható összeg mellett januárban mentort kapnak, aki segíti őket. Az élőzenei produkcióknak szóló felhívásra idén 190 pályázat érkezett, a nyolcvan fős szakmai grémium javaslatára 68 formációt hívott meg a kollégium az A38 hajón tartott élő meghallgatásra – közölte a Hangfoglaló Programiroda december 16-án.

A 2023-as évad támogatott produkciói közé a következők kerültek: Maluridé, Slapstick?, Co_Lee, aZorka, Cataflamingo, Giliszta, Young Majre, Mehringer, Sisi, Domingo, Young Bite, Kaktus, Heavy Brains, Darkmess, Kacaj, Richard Zalai, Grabovski, Tiansen, Ben T Kadar, A Király Halott.

A meghallgatáson a fellépő produkciókat értékelő zsűri tagja volt Balla Gergely, Süli András, Szarka József, Kamau Makumi, Törőcsik Kristóf, Imre Zsolt, Váradi Márton, Zsuffa Aba, Sasváry Zoltán, Kardos Norbert, Nagy Adrienn, Kovács Ákos „Dadan”, Pásztor Sámuel és Somló Dániel. 

A Hangfoglaló Programiroda Induló Előadói Alprogramja 1,5-2,5 millió forint közötti támogatást ad az előadóknak, amelyet lemez- és videóklip készítésre, kommunikációs anyagok előállítására és turnézásra fordíthatnak.

zenepályázatHangfoglaló Program

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés