Hirdetés

Hirdetés

Ő lehet a magyar boksz megmentője

2018.11.30. 13:10

Ő lehet a magyar boksz megmentője
Kovács István nagyon szigorú feltételekhez kötné, ha vállalná az elnökséget (Fotó: mti)

Koko szerint majd az ügyésség eldönti, hogy Erdei Zsolt bűnös-e.

Hirdetés

Az olimpiai bajnok Kovács István a Magyar Hangnak elmondta, mit gondol a jelenlegi helyzetről, és milyen szerepet vállalna abban, hogy szeretett sportága, az ökölvívás elinduljon felfelé abból a gödörből, ahova az elmúlt években taszították.


IDE VÁG!


Kovács nem kertelt. Elmondta: vállalná az elnökséget, de nagyon szigorú feltételekhez kötné, és nem a saját maga, hanem a sportág jövője érdekében. Erdei Zsolt elnökről is elmondta a véleményét.

Majd az ügyészség nyomozása eldönti, mekkora szerepe van a csődben, a közgyűlés pedig azt, hogy valóban bízik-e benne ezek után is. De ha jogilag nem is, emberileg az is bűnös, aki olyan feladat elé állította őt, amiről mindenki, még ő maga is pontosan tudta, hogy nem alkalmas rá. Ez nem kritika, nem vélemény, ez egyszerű tény. Ettől a ténytől ő nem lett rosszabb ökölvívó, vagy edző.

A korábbi klasszis a lapnak elmondta még: vannak elképzelései, és elnökként az előbb felsorolt feladatok megvalósítása és a szakma rendbetétele lenne a legfontosabb. Úgy véli, legrosszabb esetben, azaz ha sportág nem kér a megtisztulásból, akkor a profi tagozattal dolgozna tovább, a közgyűlés után önállóan folytatnák a munkát, a hazai ökölvívásnak ezt az ágát fejlesztenék.


IDE VÁG!


 

ökölvívásboksz

Hirdetés

Hirdetés