Hirdetés

Hirdetés

A legjobb magyar bokszolót kiütötték

profiboksz.hu

2019.10.20. 14:26

A legjobb magyar bokszolót kiütötték
(Forrás: profiboksz.hu)

Nem jött össze a bravúr, oda a veretlenség.

Hirdetés

A Felix Promotion veretlen cirkálósúlyú ökölvívója, Szellő Imre (24-0-0, 16 KO) Belgiumban lépett szorítóba, hogy megszerezze a WBA szervezet betöltetlen interim, azaz ideiglenes bajnoki címét. Ellenfele a fogadóirodáknál jócskán esélyesként induló, 26 éves hazai Ryad Merhy (28-1-0, 23 KO) volt.

Kiegyenlített menetek után a fordulópont az ötödik menetben jött el, amikor Szellő többször is bajba került. A 6. menetben Merhy ismét megrendítette Szellőt, akinek az orra felszakadt és minden erejére szüksége volt, hogy átvészelje a belga támadásait. A menet végéig ez sikerült is, de Merhy egy pontos balhoroggal féltérdre küldte Imrét.

A szünetben nem sikerült teljesen regenerálódnia Szellőnek és a 7. menet közepén egy bal-jobb kombinációt követően ismét a padlón találta magát. Merhy támadásba lendült és keményen megsorozta az erejével teljesen elkészülő Szellőt, majd egy balfelütéssel kiütötte riválisát. Szellő ugyan felállt, de nem volt olyan állapotban, hogy folytathatná a találkozót, így a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést (TKO) - derül ki a profiboksz.hu tudósításából.

 

ökölvívásboksz

Hirdetés

Hirdetés