Hirdetés

Hirdetés

Rossz volt nézni Mike Tyson és Roy Jones Jr. erőlködését

2020.11.30. 12:06

Rossz volt nézni Mike Tyson és Roy Jones Jr. erőlködését
Roy Jones Jr. és Mike Tyson (Fotó: WBC)

Nagy csalódást okoztak.

Hirdetés

Nyolcmenetes mérkőzést vívott egymással egy jótékonysági gála keretében az 54 éves Mike Tyson és az 51 éves Roy Jones Jr. Igazságos döntetlen született. Mint a gyerekmeccseken, amikor a srácok még nem érik el a versenyzői kor alsó határát…

A két bokszlegenda ránázésre is sokat edzett a felkészülés során, elvégre nekik is csurrant-cseppent egy kis apró –Tysonnak például 10 millió dollár –, a strandon remekül mutatnának, a szorítóban azonban nagy csalódást okoztak. Vagyis megtették, ami tőlük telhető volt, nem sok ötvenen túli lenne képes erre, de a közönség a régi énjükre vágyott, abból pedig semmit nem kapott. A boksz iránti szeretetük, rajongásuk a tévén keresztül is átjött, már-már sugárzott, csak éppen az ökölvívás sava-borsa maradt el: a dinamika és az ütőerő.

Az öregfiúk sportoljanak, de tegyék azt a színfalak mögött - mondogatjuk, amikor lelassult korábbi labdarúgó ikonjainkat látjuk-szánjuk egy-egy gálamérkőzésen. Az öregfiúk sportolása ugyanis csak a résztvevőknek elviselhető. A bokszolók eddig megkíméltek bennünket ettől a szenvedéstől, most azonban ők is büntettek minket, bokszrajongókat. Mike Tyson minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka volt, de annak már 34 éve! Roy Jones Jr. a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején volt csúcson, és húsz év nagy idő! Sok nehézsúlyú mai bunyóst természetesen még így is elvernének, a kocsmában ellenfélre sem találnának, de sokkal jobb lenne mindannyiunknak, ha másképp maradnának meg az emlékezetünkben.

BeA

USAökölvívásboksz

Hirdetés

Hirdetés