Hirdetés

Hirdetés

Az ukrán Usyk a nehézsúly királya, miután legyőzte Joshuát

2021.09.26. 09:34

Az ukrán Usyk a nehézsúly királya, miután legyőzte Joshuát
Joshua (balra) helyett immár Usyk a király! (Fotó: boxingrec.com)

70 ezres focistadionban rendezték a bokszmeccset.

Hirdetés

Az ukrán Olekszandr Uszik egyhangú pontozással legyőzte a brit Anthony Joshuát a szombat este Londonban rendezett profi ökölvívómérkőzésen, amelynek tétje a nehézsúly világbajnoki címe volt négy nemzetközi szervezetnél, a WBO-nál, a WBA-nél, az IBF-nél és az IBO-nál. A profiboksz.hu beszámolója szerint a két klasszis a várakozásoknál is színvonalasabb, izgalmasabb összecsapást vívott a Tottenham Hotspur labdarúgó-stadionjában.

A találkozó első fele egyértelműen a veretlen ukrán kihívó elképzelései szerint alakult, miután a fordított alapállású Uszik sokat mozogva, gyors és váratlan ütéseket indítva némileg meglepte Joshuát. Utóbbi nehezen találta a ritmust, vagy kivárásra játszott, de a meccs közepén magára talált. Uszik a harmadik után a hetedik menetben is megrendítette ellenfelét, majd a hajrában mindketten megsérültek, de folytatni tudták az összecsapást. A 12. menet nagy izgalmakat tartogatott, és Usziknak sikerült jobban, mivel

A legyőzött riválisánál kilenc kilóval könnyebb, nyolc centivel alacsonyabb és három évvel idősebb ukrán mind a 19 meccsét megnyerte profi pályafutása során - 13-at kiütéssel -, Joshuának 24 győzelem mellett ez volt a második veresége. A hírek szerint a szerződések alapján várható egy visszavágó a két kiváló bokszoló között.

ökölvívásboksz

Hirdetés

Hirdetés