Hirdetés

Hirdetés

A borsodi legények pénzért bunyózhatnak Debrecenben

Monokli.com

2021.12.02. 09:00

A borsodi legények pénzért bunyózhatnak Debrecenben
(Fotó: illusztráció)

Az eddigieknél is színvonalasabb lehet majd a verseny.

Hirdetés

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) megállapodott arról, hogy a legismertebb, történelmi léptékkel is jelentős múltra visszatekintő Bocskai Emlékverseny az AIBA „World Boxing Tour” rendezvénysorozat egyik kiemelkedő állomása lesz - írja a Monokli.

„A konföderációs egyeztetések után Európából eddig két verseny kapott minősítést. Az egyik a Bocskai-emlékverseny, amely a Silver Gloves Tournament része lesz. A pénzdíj, valamint a megszerezhető ranglista pontoknak köszönhetően az eddigieknél is színvonalasabb lehet majd a debreceni verseny”

- fogalmazott Kovács István, Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) főtikára, aki a sportág megújulásán dolgozik.

 „Rendkívül nagy elismerés a magyar ökölvívás számára, hogy egy ilyen rangos versenysorozat egyik fontos állomását rendezhetjük meg. A sportág legnagyobb egyéniségei léphetnek szorítóba Debrecenben. Ez a magyar boksz elismerése, egy visszaigazolás, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség jó úton halad a sportág hazai megújításának útján” 

- mondta Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

Az AIBA „World Boxing Tour” a tervek szerint 6-8 állomásból áll, és három különböző színnel (arany, ezüst, bronz) fogják jelölni a versenyeket. A Bocskai Emlékverseny a „Silver Gloves Tournament” része lesz, melynek – előreláthatóan – 200 ezer dollár lehet az összdíjazása. A megszerzett ranglistapontok alapján, 2022. novemberében, a súlycsoportonként legmagasabban rangsorolt nyolc ökölvívó részvételével rendezik meg a döntőt, mégpedig New Yorkban vagy Las Vegasban.
DebrecenökölvívásBocskai-emlékverseny

Hirdetés

Hirdetés