Hirdetés
Hirdetés

NB II-es stadiont kaphat Kazincbarcika

| 2017. 09. 18. | 12:32:00
Csaknem félmilliárdos támogatás érkezik.
NB II-es stadiont kaphat Kazincbarcika
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyedi kormánydöntés alapján 492 millió forintos támogatásban részesül a KBSC FC, mely lehetővé teszi a jelenlegi centerpályához kapcsolódó teljes infrastruktúra fejlesztését.

A várható fejlesztésekről Gulyás Tibor, a KBSC FC Kft. ügyvezetője nyilatkozott:

„A jelenlegi pályánk és építményünk nem felel meg az NBII-es követelményeknek. Az egyedi kormánydöntés előtt az volt a tervünk, hogy a 2000-es évek elején, a város által az MTK részére értékesített pályát és klubházat egy kisebb összegből, mintegy közel 150 millió forintból felújítjuk, és várhatóan augusztusban már hazai pályán játszunk. Az egyedi kormánydöntés következtében viszont egy ettől teljesen független, de sokkal nagyobb volumenű beruházás valósulhat meg a városban, amely a már korábban megépített centerpályát és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra kialakítását teheti lehetővé. 

Az NBII-es stadionnal kapcsolatos követelmények nagyon összetettek, mind a lelátók, beléptető rendszerek, VIP és mixed zóna, öltözők, doppingszoba, játékvezetői és rendezői szobák, játékoskijáró, vizesblokkok, stb. tekintetében, ezeknek minden ponton meg kell felelnünk.

A napokban várható a támogatási szerződés megkötése, előzetesen számtalan dokumentáció elkészítése és engedélyek bekérése volt a feladat, ezek után a következő lépés a kivitelezés ütemének összeállítása lesz.

Optimális esetben a bajnokság utolsó néhány mérkőzését talán már valóban Kazincbarcikán játszhatjuk.

Hirdetés
Hirdetés