Hirdetés
Hirdetés

Ponttal mehetett haza a Mezőkövesd Zalaegerszegről

| 2019. 11. 09. | 21:08:00
A hazaiak két büntetőt is kihagytak.
Ponttal mehetett haza a Mezőkövesd Zalaegerszegről
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A második Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott az újonc Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának november 9-i játéknapján. A pontosztozkodással mindkét csapat sorozata folytatódott: a borsodiak veretlenek, a két 11-est is elhibázó zalaiak pedig nyeretlenek az elmúlt öt élvonalbeli találkozójukon.

Kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség, mindkét együttes zártan és szervezetten védekezett, így igen kevés lehetőség adódott, valamelyest az idény meglepetéscsapata, a második Mezőkövesd birtokolta többet a labdát. Az első nagy helyzetig 36 percet kellett várni, de Babati célt tévesztett, azaz a kapusoknak továbbra sem volt dolguk, a kihagyott hazai helyzet pedig megbosszulta magát, mert a túloldalon Zivzivadze nem hibázott, így a borsodiak vonulhattak előnnyel a szünetre.

A folytatásban szinte azonnal egyenlíthetett volna az újonc ZTE, azonban Babati 11-esét kivédte Szappanos. A kihagyott büntető ellenére lendületben maradtak a kék-fehérek, sorra vezették az akciókat, a vendégek védelme ugyan egy ideig szokás szerint állta a sarat, aztán negyedóra elteltével góllá érett a hazaiak nyomása. Az egyenlítést követően kiegyenlítetté vált a mérkőzés, mindkét fél győzelemre törően futballozott, azonban újabb gól már nem született a jó napot kifogó kapusoknak és a helyenként önfeláldozó védőknek köszönhetően. A hazaiak jártak közelebb a győzelemhez, de a hajrában Radó büntetőjét is kivédte Szappanos.

Hirdetés
Hirdetés