Hirdetés

Hirdetés

Ponttal mehetett haza a Mezőkövesd Zalaegerszegről

MTI

2019.11.09. 20:08

Ponttal mehetett haza a Mezőkövesd Zalaegerszegről
Az első félidő után még vezettek a Borsod megyeiek (Fotó: ZTE FC Zalaegeszeg / Facebook)

A hazaiak két büntetőt is kihagytak.

Hirdetés

A második Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott az újonc Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának november 9-i játéknapján. A pontosztozkodással mindkét csapat sorozata folytatódott: a borsodiak veretlenek, a két 11-est is elhibázó zalaiak pedig nyeretlenek az elmúlt öt élvonalbeli találkozójukon.

A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor volt, aki 322. alkalommal bíráskodott a magyar élvonalban, ezzel csúcstartó lett. A 44 éves sípmester, aki 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, Szabó Zsolt rekordját adta át a múltnak.

Kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség, mindkét együttes zártan és szervezetten védekezett, így igen kevés lehetőség adódott, valamelyest az idény meglepetéscsapata, a második Mezőkövesd birtokolta többet a labdát. Az első nagy helyzetig 36 percet kellett várni, de Babati célt tévesztett, azaz a kapusoknak továbbra sem volt dolguk, a kihagyott hazai helyzet pedig megbosszulta magát, mert a túloldalon Zivzivadze nem hibázott, így a borsodiak vonulhattak előnnyel a szünetre.

A folytatásban szinte azonnal egyenlíthetett volna az újonc ZTE, azonban Babati 11-esét kivédte Szappanos. A kihagyott büntető ellenére lendületben maradtak a kék-fehérek, sorra vezették az akciókat, a vendégek védelme ugyan egy ideig szokás szerint állta a sarat, aztán negyedóra elteltével góllá érett a hazaiak nyomása. Az egyenlítést követően kiegyenlítetté vált a mérkőzés, mindkét fél győzelemre törően futballozott, azonban újabb gól már nem született a jó napot kifogó kapusoknak és a helyenként önfeláldozó védőknek köszönhetően. A hazaiak jártak közelebb a győzelemhez, de a hajrában Radó büntetőjét is kivédte Szappanos.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
ZTE FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1)
Zalaegerszeg, 2780 néző, v.: Kassai
Gólszerzők: Bobál G. (60.), illetve Zivzivadze (40.)
Piros lap: Farkas D. (81.)
Sárga lap: Babati (43.), Lesjak (44.), Bolla (83.), illetve Farkas D. (18., 81.), Silye (32.), Katanec (47.), Berecz (91.)
ZTE FC: Demjén – Kocsis G., Lesjak, Bolla (Holodjuk, 89.), Bobál D. – Mitrovic, Bedi – Babati (Ikoba, 54.), Stieber, Radó (Grumic, 88.) – Bobál G.
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Silye – Berecz, Karnickij – Pekár (Vajda, 72.), Cseri (Sajbán, 88.), Nagy D. (Vadnai, 87.) - Zivzivadze
 
MezőkövesdfutballZalaegerszeg

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés