Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesdnek jobban megy, mint a Diósgyőrnek

| 2020. 12. 20. | 17:43:00
A Zsóry sorozatban harmadik sikerét aratta az NB I-ben.
A Mezőkövesdnek jobban megy, mint a Diósgyőrnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesd egygólos győzelmet aratott vasárnap a vendég Puskás Akadémia felett a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában. A hazaiak sorozatban harmadik sikerüket aratták az NB I-ben, míg a felcsútiaknak, akik még sosem győztek a borsodi városban, megszakadt az öt körön át tartó veretlenségük.

A Mezőkövesd jószerivel első támadásából gólt szerzett, de öröme nem tartott sokáig, mert a sok szabálytalansággal tarkított mérkőzés 15. percében emberhátrányba került Karnyicki durva talpalása miatt. A hazaiak ettől kezdve a stabil védekezésre koncentráltak, a felcsútiak pedig nem is találtak rést a mezőkövesdiek hátsó alakzatán, azaz nem tudták érvényesíteni a létszámfölényüket. A szünet előtti utolsó percben ráadásul Baluta fegyelmezetlensége miatt - sípszó előtt végezte el a szabadrúgást - egyenlő létszámban vonulhattak pihenőre a csapatok.

A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, de a mérkőzés elejéhez hasonlóan a Mezőkövesd futballozott veszélyesebben, amit a csereként beállt Jurina kapufája jelzett. Az idő múlásával veszélytelen mezőnyjáték zajlott a pályán, a Puskás Akadémia továbbra sem tudta feltörni a hazai védelmet, amely egyszer ingott meg, de akkor Plsek elrontotta a helyzetét. A hajrában a vendégek valamelyest fokozták a nyomást, de egyenlíteni nem tudtak, így a Mezőkövesd megőrizte minimális előnyét a lefújásig.

Hirdetés
Hirdetés