Hirdetés

Hirdetés

Két magyar focicsapat lehet csoportkörös!

2022.08.25. 09:17

Két magyar focicsapat lehet csoportkörös!
Tokmac Nguen és a Ferencváros Dublinban játszik (Fotó: mti)

Ilyen sem volt még a magyar labdarúgásban.

Hirdetés

Bizonyítani szeretnénk csütörtökön is, hogy újra jobbak tudunk lenni, mint az 1. FC Köln - mondta Michael Boris, a MOL Fehérvár FC német vezetőedzője a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének visszavágója előtt rendezett szerdai sajtótájékoztatón. 

A negyedik forduló első mérkőzésén a magyar csapat idegenben győzte le 2-1-re a Kölnt.

Michael Boris örömét fejezte ki amiatt, hogy várhatóan teltház előtt játszhatnak, és pozitív kiindulópontnak nevezte, hogy előnyből várhatják a visszavágót. Rámutatott arra, hogy a Köln is a csoportkörre vágyik, csakúgy, mint a Fehérvár, ezért még intenzívebb játékot, még támadóbb felfogású ellenfelet vár a csütörtöki találkozón. A tréner szerint szerényen kezelték a németországi győzelmet, a meccs lefújása óta száz százalékban a visszavágóval foglalkoznak, mert legalább egyszer be kell találniuk ahhoz, hogy a csoportkörbe jussanak. A székesfehérvári visszavágó csütörtökön 19 órakor kezdődik, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese a Konferencia-liga csoportkörébe jut.

Ferencvárosi esély

A Ferencváros a múlt heti négygólos hazai siker után kedvező helyzetből várja az ír Shamrock Rovers elleni párharc csütörtöki, dublini visszavágóját. A zöld-fehér együttes négy év alatt harmadszor juthat be a második számú európai kupasorozat csoportkörébe.

labdarúgásferencvárosSzékesfehérvár

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés