Hirdetés

Szalai Ádám búcsúja a válogatottól: Dzsudzsákot is megihlette

2022.09.23. 16:36

Szalai Ádám búcsúja a válogatottól: Dzsudzsákot is megihlette
Szalai Ádám (b) és Dzsudzsák Balázs a Magyarország-Lettország (3-1) labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában 2017. augusztus 31-én (Fotó: MTI/llyés Tibor)

Éppen neki adta át a kapitányi karszalagot.

Hirdetés

Hirdetés

Amint arrról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám bejelentette, hogy lemondja szereplését a nemzeti együttesben. A 34 éves csatár szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy pénteken a németek és hétfőn az olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozó lesz az utolsó két meccse címeres mezben.

Dzsudzsák Balázst is megihlette ez a bejelentés, és szép szavakkal búcsúztatta barátját, csapattársát, akivel sok-sok válogatott mérkőzést küzdöttek végig.

Osztoztunk vereségben, győzelemben, kudarcban és sikerben, de mi mindig megbeszéltük egymással nekünk mi a teendőnk és hogyan legyen tovább, de úgy értettük egymást az első perctől a pályán és pályán kívül, hogy nem kellett beszélnünk egymással, csak összenézni. Nem véletlen, hogy neked adtam a legtöbb gólpasszom! Büszke vagyok Rád, mert olyan erős személyiséggel és mentalitással rendelkezel, amivel kevesen születnek és motorja vagy azonnal egy csapatnak, kávézásnak vagy akár egy bulinak is! Soha senkivel nem tudtam annyiszor összeveszni,legyen szó bármilyen fogadásról,játékról vagy versenyről, mint veled. Mindent tudunk egymásról, ezért voltam nyugodt amikor Kapitány lettél, mert tudtam ez lesz a Te utolsó nagy újjászületésed és lásd, szenvedéllyel és igazi ”Harcosként”egy újabb álmod értél el: a hazai EB-re vezettél minket!! Hidd el, sok kisgyerek akar Szalai lenni! Köszi mindent TesiiMesiii, nagyon fog hiányozni a meccs utáni összenézés, tervezés

- írta a debreceniek csapatkapitánya az Instagramon Szalai Ádámnak, aki pályafutása során eddig 84 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, ezzel az örökrangsor kilencedik helyén áll, egyetlen mérkőzéssel van lemaradva Puskás Ferenctől, az Aranycsapat legendás kapitányától. Fellépései során 25-ször volt eredményes.

labdarúgásDzsudzsák BalázsválogatottSzalai Ádám

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés