Hirdetés

Hirdetés

Gyász: elhunyt Gianluca Vialli, az olasz futball ikonja

2023.01.06. 11:26

Gyász: elhunyt Gianluca Vialli, az olasz futball ikonja
Vialli (a nyakában Del Piero) a Juventusszal is a csúcsra ért (Fotó: archív)

Legyőzte a rák.

Hirdetés

A hasnyálmirigyrákot másodszorra már nem tudta legyőzni a világbajnoki bronzérmes olasz labdarúgó és kiváló edző, Gianluca Vialli, aki 58 esztendős korában, pénteken, Londonban hunyt el – számolt be a szomorú hírről a Sky Sports alapján a Nemzeti Sport.

Viallit először 2017-ben diagnosztizálták hasnyálmirigyrákkal, de egy évvel később gyógyultnak nyilvánították. Tavaly azonban bejelentette, hogy a kór ismét megtámadta szervezetét, s ugyan munkáját folytatta az olasz válogatott szakmai stábjában, december közepén a kezelések miatt távozni kényszerült. A játékosként korábban 59-szeres válogatott csatár ugyanabba a londoni kórházba feküdt be, ahol korábban is sikerrel kezelték – kiderült, ezúttal nagyobb a baj, mint azt gondolni lehetett... A terápia ezúttal már nem volt sikeres, s Vialli szervezete végül január 6-án, pénteken feladta a gyilkos kór elleni harcot.

Vialli olasz gólkirály volt, a Sampdoriával megnyerte a KEK-et, a Juventussal a Bajnokok Ligáját és az UEFA-kupát. Pályafutása végén, 32 évesen csapott fel légiósnak, s a londoni Chelsea játékosa lett, amellyel FA-kupa győzelmet ünnepelhetett.

labdarúgáshalálgyász

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés