Hirdetés

Hirdetés

Az MLSZ kitiltja a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat

2023.01.25. 16:53

Az MLSZ kitiltja a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat, zászlókat
Orbán Viktor és Dzsudzsák Balázs tavaly novemberben a Puskás-arénában (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

A politikai üzenetek megjelenítései az UEFA és a FIFA szabályai szerint tiltottak.

Hirdetés

A Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezi a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinók, zászlók és drapériák bevitelét a magyar válogatott mérkőzéseire – tudta meg a Magyar Jelen. A lap felkereste az MLSZ kommunikációs osztályát, akik megerősítették ezg.

A Magyar Labdarúgó-szövetség válaszában kitért arra is, hogy a klubok szabadon dönthetnek arról, hogy beengedik-e a Nagy-Magyarország-molinóval, illetve zászlóval érkezőket, „ugyanakkor nemzetközi színtéren, kiemelten a válogatottmérkőzéseken, az UEFA és a FIFA ellenőre értelmezheti úgy, hogy ezek a jelképek politikai üzenetet hordoznak, provokatív szándékkal”.

A politikai üzenetek megjelenítései az UEFA és a FIFA szabályai szerint tiltottak, ezért ilyen esetekben az alkalmazott szabályzatok alapján megbüntethetik az MLSZ-t.

Magyar Jelen nemcsak a molinókra, zászlókra és drapériákra kérdezett rá, hanem az olyan sálakra is, mint amilyet Orbán Viktor viselt Dzsudzsák Balázs válogatott-búcsúmeccsén. Az MLSZ válaszában nem tért ki a ruhadarabokra, így az továbbra sem tisztázott, hogy lehet-e Nagy-Magyarországot ábrázoló sálat, pólót, kabátot, sapkát viselni a magyar válogatott mérkőzésein anélkül, hogy retorziók érjék viselőjét.

szurkolóMLSZNagy-Magyarország

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés