Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2024-től az RTL közvetíti a Bajnokok Ligáját

| 2023. 06. 03. | 15:02:00
Három szezonon át.
2024-től az RTL közvetíti a Bajnokok Ligáját
Hirdetés
Hirdetés

Történelmi jelentőségű megállapodást köt az RTL Magyarország és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). A 2024/25-ös szezontól kezdődően a következő három szezonon át – története során először – az RTL Magyarország lesz az UEFA Bajnokok Ligája otthona. Az UEFA-tól megszerzett közvetítési jogok értelmében az RTL Magyarország választhat majd elsőként a keddi és a szerdai UEFA Bajnokok Ligája mérkőzései közül.

Az első választások érvényesek az egyenes kieséses szakaszra is, és ennek megfelelően a BL-döntőt is kizárólagosan az RTL közvetíti majd a 2024/25-ös szezontól kezdődően, mely biztosan az RTL csatornán lesz látható.

Az RTL Magyarországhoz kerültek továbbá a Bajnokok Ligája úgynevezett B-csomagjának digitális közvetítési jogai. A megnyert közvetítési jogok az A-csomag esetében 36, a B-csomag esetében pedig 167 meccset jelentenek egy szezonban az RTL-nek. A 2024/25-ös szezontól kezdődően megváltozik az UEFA Bajnokok Ligája lebonyolítási rendje. Megszűnik a csoportkörnek hívott szakasz, és ligaszakasz néven zajlik majd a jövőben, ahol egy bejutó csapat az őszi fordulókban az eddigi 6 meccs helyett minimum 8-at játszik majd. Az új lebonyolítási rendben a tavaszi szezonban már januártól kezdődően rendeznek mérkőzéseket. Mindezen változások sokkal több izgalmas párosítást, és összességében sokkal több meccset jelentenek majd, amelyeket a szurkolók az RTL felületein, lineáris csatornáin és streaming-felületén, az RTL+on  követhetnek majd.

Az RTL Magyarország közölte, megtartotta az UEFA Európa Liga B-csomagjának lineáris és digitális közvetítési jogait, így az Európa Liga és az Európa Konferencia Liga B-csomagjának csütörtöki mérkőzései változatlanul az RTL felületein lesznek láthatóak, ami összesen 323 meccset jelent szezononként.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés