Két sportcsarnokot építenek Mezőkövesden

borsodihir.hu

2019.07.26. 10:08

Két sportcsarnokot építenek Mezőkövesden
(Fotó: mezokovesdzsory.hu)

Lesznek edzőtáborozásra alkalmas szálláshelyek is.

Hirdetés

Fedett futballpálya is épül a borsodi városban – értesült az index. A mezőkövesdi híreket követő Mezőkövesd képekben nevű oldal fényképe szerint szerkezetileg már kész a legújabb sportcsarnok, amit ezúttal TAO-pénzből építenek a városban. A Mezőkövesd Zsóry hivatalos honlapján viszont azt írják, nem is egy, hanem két csarnok épülhet:

„Utánpótlás és felnőtt sportcentrum épül két nagyméretű, kivilágított füves játéktérrel. Készül egy fedett, nagyméretű műfüves játéktér, valamint egy kézilabdapálya-méretű csarnok is. Lesznek edzőtáborozásra alkalmas szálláshelyek is.”

Az építkezésről és a csarnok átadásáról szeretett volna bővebben tájékozódni a portál, de a Mezőkövesd Zsórynak elküldött kérdésekre azt a választ kapták, hogy azokat eljuttatták az illetékesekhez, de választ egy hete nem kaptak. A klub már a  2017-es TAO-igénylésében  említi a csarnokot. A jóváhagyott sportfejlesztési program szerint azt az idén június 30-án át is kellett volna adni. Ebben a programban írnak összegekről is, szerepel mint elő- és utófinanszírozott ingatlan, az előbbiből 288 millió forintra igényeltek TAO-t, 123,5 millió forintos önrész mellett (összesen 411 millió forint), az utófinanszírozáshoz 425,5 milliót TAO-ból, 182 milliós önrészből tennék ki (összesen 607 millió forint). Mezőkövesd képviselő-testülete ehhez képest csak tavaly nyár elején  döntött arról, hogy a város területéből a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. részére 6 600 négyzetméteres területet ad át 15 évre négyzetméterenként havi két forintért, tehát havonta összesen 13 200 forintért, és hozzájárultak egy 70x40-es fedett edzőcsarnok építéséhez.

A helyrajzi szám alapján ez a Bazsarózsa utcában lévő kemping, amit – kihasználatlanságra hivatkozva – teljesen megszüntettek.
MezőkövesdZsórysportcsarnok

Hirdetés

Szóljon hozzá!