Hirdetés

Hirdetés

Magyar Nagydíj: máris minden jegy elkelt a futamra

2022.04.01. 15:01

Magyar Nagydíj: máris minden jegy elkelt a futamra
Telt ház lesz a Hungaroringen (Fotó: Hungaroring Sport Zrt.)

Csak péntekre és szombatra vannak még jegyek.

Hirdetés

Négy hónappal a július végén sorra kerülő Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt elfogytak a jegyek a versenyhétvége július 31-i, vasárnapi programjára. A Hungaroring közösségi oldalán megjelent pénteki közlemény szerint mind a normál, mind a pluszban építendő öt tribünre elfogytak a belépők, sőt még az állóhelyekre szóló jegyek is. Ez azt jelenti, hogy a július 31-én sorra kerülő 37. Magyar Nagydíjat csaknem 100 ezer néző követi majd a mogyoródi versenypályán. A közlemény szerint eddig csak a bérleteket és a vasárnapra szóló belépőket értékesítették, de most, "hogy a pálya elérte a kapacitása felső határát, kijönnek a pénteki és a szombati jegyek is".

"Van a pályának egy maximum kapacitása, amelyet most elértünk, így vasárnapra nem tudunk több jegyet eladni. Péntekre és szombatra még vannak jegyek, azokat most elkezdjük értékesíteni, de nincs kétségem, hogy hamar gazdára találnak"

- nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.. Hozzátette, hogy ehhez hasonlóra még nem volt példa azóta, amióta az ő irányításával vezetik a pályát.

"Ez a hatalmas érdeklődés is azt támasztja alá, hogy érdemes ebbe a pályába fektetni. A fejlesztés és bővítés ugyanis - amellett, hogy a szerződéshosszabbítás szempontjából is elengedhetetlen - a nézőszámra is hatással lehetne: több szurkolót tudnánk fogadni" - jelentette ki az elnök-vezérigazgató.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjak történetében a 2019-es eseményen négy nap alatt 230 ezer ember fordult meg a Hungaroringen, a futamot 92 ezren tekintették meg a helyszínen.

Forma-1Hungaroring

Hirdetés

Hirdetés