Hirdetés

Hirdetés

Nagy közönségsikert aratott a Giro nyitánya; holland győzelem Visegrádon

2022.05.06. 17:22

Nagy közönségsikert aratott a Giro nyitánya; holland győzelem Visegrádon
Az olasz Mattia Bais (b) és honfitársa, Filippo Tagliani, a Drone Hopper - Androni Giocattoli versenyzői a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Budapest és Visegrád közötti 195 kilométeres nyitóetapján Székesfehérváron (Fotók: mti)

Fantasztikus volt a hangulat az első magyarországi szakaszon.

Hirdetés

A holland Mathieu van der Poel nyerte pénteken a Budapest és Visegrád közötti nyitószakaszt a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek első három etapját Magyarországon rendezik. Ez az első alkalom, hogy Magyarországot érinti a háromhetes körverseny.

Az etap a várakozásoknak megfelelően a visegrádi Fellegvárba vezető emelkedőn dőlt el. A befutónál Mathieu van der Poel és az eritreai Biniam Girmay hatalmas csatát vívott az utolsó métereken, végül előbbi nyerte a sprintet. Az ausztrál Caleb Ewan pár méterre a céltól elesett, miután az első kereke összeért az előtte haladó Girmay hátsó kerekével. A legjobb magyar, Valter Attila a mezőnnyel ért célba a 29. helyen, négy másodpercet kapott a szakaszgyőztestől. A másik két magyar, Peák Barnabás és Fetter Erik is célba ért.

Szombaton újabb magyarországi etap, a 9,2 kilométeres budapesti egyéni időfutam következik, az első induló 14 órakor rajtol a Hősök teréről. A 105. Giro d'Italia mezőnye 3445,6 kilométert teker, amíg célba ér május 29-én a veronai időfutamon.

kerékpárGiro d'Italia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés