Hirdetés

Hirdetés

Grande Partenza: Magyarország rózsaszínbe borul

girohungary2022.hu

2022.05.04. 16:09

Grande Partenza: Magyarország rózsaszínbe borul
Budapesten időfutamot rendeznek (Fotó: girohungary2022.hu)

Még két nap, és kezdődik a Giro.

Hirdetés

Sporttörténelem születik: május 6-8. között Magyarország ad otthont a 2022-es Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny nyitószakaszainak. Nagy körverseny még soha nem érintette Magyarországot.

A Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt során három nap alatt három magyarországi szakaszon csap össze a mezőny. A hazánk számára kiemelt turisztikai fontosságú rendezvényen három magyar kerékpárosnak, Fetter Eriknek, Peák Barnabásnak és Valter Attilának is szurkolhatunk. A Nagy Rajt alatt a Giro rózsaszínébe borul a Dunántúl, a főváros és a Dunakanyar; a helyszíneken ingyenes szurkolói aktivitások, illetve családi, valamint kerékpáros programok várják az érdeklődőket.

A három, hazánkban rendezett szakasz (Budapest-Visegrád, budapesti egyéni időfutam, Kaposvár-Balatonfüred) különleges lehetőséget kínál az országmarketingre, hiszen a televíziós közvetítés megközelítőleg 150 ország 810 millió tévénézőjéhez jut el, a képernyőn keresztül a Dunántúl és Budapest, illetve a Dunakanyar legszebb látványosságait, tájait és műemlékeit mutathatjuk meg a világnak.

 

kerékpárbicikliGiro d'Italia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés