Hirdetés

Hirdetés

Miskolcon játszik két sorsdöntő meccset a magyar válogatott

2023.01.24. 15:28

Miskolcon játszik két sorsdöntő meccset a magyar válogatott
(Fotó: illusztráció)

Az Európa-bajnoki cím a tét.

Hirdetés

Amikor a magyar női kosárlabda-válogatott legutóbb Miskolcon játszott Európa-bajnoki selejtezőt, akkor egy emlékezetes meccsen győzte le a litvánokat. Ez pedig nem csupán egy győzelem volt, az a siker lényegében kijuttatta a szerbiai Eb-re Határ Bettiéket. Az élet megadta az ismétlés lehetőségét, ismét Borsod vármegye székhelyén vívja a kulcsfontosságú meccseket nemzeti együttesünk.

Február első felében folytatja és be is fejezi szereplését a magyar női kosárlabda-válogatott a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A most következő, utolsó ablakban Izlanddal és Romániával méri össze tudását a magyar csapat. Előbb február 9-én, csütörtökön fogadjuk az északiakat 17:00-tól, majd három nappal később, 12-én, vasárnap keleti szomszédunkat látjuk vendégül 17:45-től - a helyszín mindkét esetben a miskolci DVTK Aréna lesz.

Mint ismert, Székely Norbert együttese 2-2-es mérlegével jelenleg a második helyen áll a C csoportban Spanyolország mögött. A két rendező ország, Szlovénia és Izrael mellett a 10 csoportelső és a 4 legjobb csoportmásodik jut majd ki a kontinenstornára. Jelen állás szerint a mieinknek nagyon jó esélyeik vannak arra, hogy 2019 után ismét ott legyenek az Eb-n, az Európa-bajnoki részvétel kiharcolásához azonban mindenkire szükség lesz a nézők soraiban is!

Az Izland és a Románia elleni mérkőzésekre már kaphatóak a jegyek, illetve a bérletek a jegy.hu felületén.

A válogatott bő kerete:
Aho Nina (DVTK-Hun-Therm), Dombai Réka (SERCO UNI Győr), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Goree Cyesha (Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Bernadett (Ludovika Csata), Kányási Veronika (DVTK-Hun-Therm), Kiss Angelika (DVTK-Hun-Therm), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Castors Braine, Belgium), Mérész Beatrix (Basket Team Crema, Olaszország), Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Tóth Franka (E.ON ELTE BEAC), Török Ágnes (SERCO UNI Győr), Varga Alíz (Sopron Basket), Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC)

A csoport állása:
1. (és már Eb-résztvevő) Spanyolország 8 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Románia 5 (215-333), 4. Izland 5 (239-358)

Az Eb-selejtező hátralévő magyar mérkőzései:
február  9., Miskolc: Magyarország-Izland 17.00
február 12., Miskolc: Magyarország-Románia 17.45
Európa-bajnokságkosárlabdaválogatott

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés