Hirdetés

Hirdetés

37 éves szlovákot igazolt a Debrecen

2013.05.13. 22:19

37 éves szlovákot igazolt a Debrecen

További játékosok érkezése várható még.

Hirdetés

Korcsinyszky György elnök a Jégkorongblognak elmondta, Debrecenben bíznak abban, hogy minden szinten megkapják a szükséges támogatást, és a 2013/14-es idénytől kezdve tartósan a MOL Ligában versenyeznek. A Cívishír kérdésére néhány napja még pesszimistán nyilatkozott a klubelnök, de egy szlovák játékos érkeztésvel felgyorsulhatnak az események. Mint ismert, a MOL liga tagjai egyelőre csak feltételesen fogadták el a Debrecen csatlakozási kérelmét, a tárgyalások jelenleg is zajlanak. Várhatóan május végére derül ki, hogy végre nívós meccseket láthatnak-e a debreceni sportbarátok.

17-18 magyar játékossal kívánunk tárgyalni. Ennek egy részét én keresem meg a szakvezetéssel folytatott előzetes egyeztetés alapján, a másik része pedig maga jelentkezett be nálunk, hogy szívesen folytatná itt pályafutását. A tervünk az, hogy csak olyan játékost igazolunk, aki biztosan erősítést jelent. Ugyanakkor az is fontos, hogy a saját nevelésű, illetve huzamosabb ideje nálunk lévő játékosoknak is lehetőséget adjunk a fejlődésre, ezért nem teljes cserére készülünk. Terveink szerint egysornyi magyar és ugyanennyi légióst igazolunk. Ha a ligatagok elfogadják kérésünket, miszerint átmeneti jelleggel eggyel több légióst szeretnénk szerepeltetni, akkor hat külföldit igazolunk. Nem tagadom azokat az értesüléseket, miszerint Lubomir Hurtaj szerződtetése is szóba került klubunknál. Minden olyan játékosra igényt tartunk, aki erősítést jelenthet a Debrecennek és akit meg tudunk fizetni. Hurtaj is közéjük tartozik, sokat tudna segíteni nekünk az első MOL Liga-szezonunkban. Az első lépéseken túl vagyunk, de jelen pillanatban ennél többet nem mondhatok ez ügyben – nyilatkozta Korcsinszky a hokis portálnak.

Lubomir Hurtaj három szezont töltött el Csíkszeredában, 125 mérkőzésen 188 pontot szerzett. A legutóbbi idénye nem sikerült a legjobban, talán ezért, a frissítés igénye miatt nem kap újabb szerződést a HSC-nél. Debrecenben eldőlt, Vlagyimir Scseglov marad a vezetőedző. A tavaly nyáron érkezett rutinos orosz edző korábban az orosz másodosztályban és az MHL-ben is dolgozott, vezetésével jó eredményeket ért el a juniorcsapat a szlovák bajnokságban – írja a Jégkorongblog.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés