Hirdetés

Hirdetés

A szexuális zaklatással vádolt magyar válogatott elnézést kér

2013.03.22. 11:03

A szexuális zaklatással vádolt magyar válogatott elnézést kér

Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, letartóztatták.

Hirdetés

Már a héten hazatérhet Magyarországra Hetényi Zoltán, a magyar jégkorong-válogatott kapusa, akit vasárnap szexuális zaklatás és rendbontás vádjával őrizetbe vettek az Egyesült Államokban. Kovács Csaba, a magyar szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta: hogy a játékos pontosan mikor térhet haza, azt pénteken tudja meg. Hozzátette: amint Hetényi megérkezik, találkozik Rick Chernomaz szövetségi kapitánnyal, mert közeleg a budapesti divízió I-es világbajnokság április 14-i rajtja, a válogatott pedig április 2-án kezdi a közös edzőtáborozást.

A Gwinnett Daily Post című lap kedden közölte, hogy az Orlando Solar Bears csapatát erősítő Hetényi egy duluth-i bárban erősen ittas állapotban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, és a személyzet a földre teperte. Az újság megszerezte az incidensről készült rendőrségi jegyzőkönyvet, eszerint Hetényi őrizetbe vétele után, megbilincselve a rendőrautóban is dühöngött, köpködött.

Az eset után az East Coast Hockey League-ben (ECHL), azaz a harmadik osztályban játszó Orlando Solar Bears jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben (AHL) szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Rivermen együttesét is.

Hetényi szerdán tagadta a vádakat, és közleményében jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, s biztos benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fogják. Hozzátette, "végtelenül sajnálja", hogy felelőtlenül viselkedett, szégyent hozott magára, a csapatára és legfőképp a hazájára. "Az, hogy a csapatommal ünnepeltem, nem mentség arra, hogy megbántottam másokat" - fogalmazott a kapus.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés