Hirdetés

Hirdetés

Az előjáték megvolt, jöhet a katarzis!

2014.02.17. 13:01

Az előjáték megvolt, jöhet a katarzis!

A sztárparádé immár komolyra fordul

Hirdetés

Véget értek a csoportküzdelmek a téli olimpia hokitornáján, a három csoportgyőztes és a legjobb csoportmásodik (Finnország) már a negyeddöntőben van, a többieknek játszaniuk kell a legjobb nyolcba jutáshoz!

A kitűnő játékkal eddig adós házigazda oroszok a norvégokkal mérkőznek a negyeddöntőbe kerülésért, és ha a papírforma alapján nyernek, akkor a remekül védekező finnek várnak rájuk.  A vb-második svájciak a védekezés magasiskoláját mutatták eddig be: kétszer nyertek 1-0-ra, s csak a világbajnok svédektől kaptak ki 1-0-ra. A három meccs során mind a 11 emberhátrányos helyzetüket kivédekezték. most azzal a lett csapattal találkoznak, amelyet úgy vertek meg, hogy az egyetlen találat 7.9 másodperccel a vége előtt esett, és a korong egy védőről pattant be a kapuba. Ennek a párharcnak a továbbjutója a címvédő kanadaiakkal csap össze a nyolc között.

Pikáns a cseh-szlovák meccs is. Mindkét csapat hullámzó teljesítményt nyújtott eddig. A cseh együttes vereséget szenvedett a svédektől és a svájciaktól, míg a szlovák a szlovén, valamint az amerikai együttestől, utóbbitól ráadásul úgy, hogy a második harmadban hat gólt kapott. A szlovákok ugyanakkor az oroszok ellen már jól játszottak, csak büntetőkkel kaptak ki 1-0-ra. Aki itt nyer, arra az amerikaiak várnak a negyeddöntőben.

Érdekesség, hogy a pontlista első hat helyéből négyet védők birtokolnak, közülük a kanadai Drew Doughty emelkedik ki 4 góljával és 1 gólpasszával.

A további program:
    kedd:
    a negyeddöntőbe jutásért:

Szlovénia-Ausztria 9.00
Oroszország-Norvégia 13.30
Svájc-Lettország 18.00
Csehország-Szlovákia 18.00

    szerda:
    negyeddöntő:

Svédország - Szlovénia/Ausztria 9.00
Finnország - Oroszország/Norvégia 13.30
Egyesült Államok - Csehország/Szlovákia 18.00
Kanada - Svájc/Lettország 18.00

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés