Hirdetés

Hirdetés

Debrecennek (még) nincs 135 millió forintja a MOL-ligára

2013.06.01. 14:19

Debrecennek (még) nincs 135 millió forintja a MOL-ligára

2014-ben már lesz! – mondta a Cívishírnek a Debreceni Hokiklub elnöke.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Debreceni Hokiklub nem vállalja a szereplést a közép-kelet-rurópai jégkorong-bajnokságban, a MOL-ligában. A hokibarátok számára nagy csalódással felérő döntést a klub csütörtöki közgyűlése hozta meg, mégpedig Kósa Lajos polgármester jelenlétében – mondta a Cívishírnek Korcsinszky György, a DHK első embere.

A klubelnök (a képen) részleteket későbbre ígért, egyelőre csak annyit árult el, hogy nagy erőfeszítés árán sem sikerült előteremteni a szükséges pénzt, de a visszalépésnek más – Korcsinszky György szerint nem a nyilvánosságra tartozó – okai is voltak. Kérdésünkre elmondta, 135 millió forintos költségvetéssel számoltak, és szent elhatározásuk volt, hogy csak akkor neveznek be az elit bajnokságba, ha ez a pénz megvan, mert nem akarnak idény közben a liga "bohócai" lenni. Ami késik, nem múlik, a 2014/15-os pontvadászatra minden egyben lesz, tette hozzá a klubelnök.

Az élet addig sem áll meg a DHK-nál, az utánpótlásra koncentrálva zajlik tovább a munka, a juniorok a következő idényben is a komoly szintet jelentő szlovák bajnokságban edződnek, a felnőtt gárda pedig oda nevez, ahová lehet a hazai fronton. Egyelőre nincs arról szövetségi döntés, hogy MOL-liga alatt milyen bajnokságot hirdetnek meg. Korcsinszky György beszámolt arról is, hogy a klub szakmai munkájáért felelős orosz edzővel, Vlagyimir Scseglovval szerződést hosszabbítottak. Amíg nincs MOL-liga, addig nincs profizmus sem, emelte ki a DHK-főnök, a játékosok amatőr státuszban hokiznak Debrecenben, a legtöbben pedig "főállású" diákok.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés