Hirdetés

Hirdetés

Újabb csoda határán a magyar jégkorong

2013.04.17. 21:38

Újabb csoda határán a magyar jégkorong

Fergeteges győzelmet arattunk a kazahok ellen. Csütörtökön a feljutásért játszunk az olaszokkal.

Hirdetés

A magyar válogatott harmadik, szerdai mérkőzésén óriási bravúrral 2-1-re nyert a kazah csapat ellen a budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságon. A csaknem 9000 néző által feltüzelt együttes remekül védekezett, Szuper parádézott a kapubanés Mihály, valamint Tokaji góljaival nyerni tudott a torna favoritja ellen. A sikerrel a csapat ismét "bejelentkezett" a feljutást jelentő első két hely valamelyikére. Csütörtökön szünnap lesz, pénteken pedig az eddig százszázalékos olaszokkal játszik a magyar válogatott. Amennyiben a magyar csapat a rendes játékidőben győz (3 pontot érően), akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül kijut a jövő évi minszki elit világbajnokságra.

Jégkorong Divizió 1/A világbajnokság, Budapest, 3.forduló:
Kazahasztán - Magyarország 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Papp László Sportaréna, 9000 néző. Vezeti: Bergamelli (francia), Szergejev (orosz), Gebauer (cseh), Hull (kanadai)
Kazahsztán: Kolesznyik – Novopasin, Blohin, Alekszandrov, Upper, Sztarcsenko – Szavcsenko, Troscsinszkij, Zsajlauov, Poliscsuk, Krasznoszlobodcev – Fagyejev, Kolesznyikov, Szpiridonov, Puskarjov, Romanov – Korabejnyikov, Szolarjov, Szavenkov, Beljajev. Szövetségi kapitány: Vlagyimir Krikunov
Magyarország: Szuper – Sille, Szirányi B., Sofron, Bartalis, Ladányi – Vas M., Tokaji, Kovács Cs., Hári, Vas J. – Gőz, Horváth A., Mihály Á., Sikorcin, Benk – Pozsgai, Szélig, Magosi, Nagy K., Nagy G. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Gól: 33:35 Mihály (Bartalis, Vas M. – 0–1), 36:38 Sztarcsenko (Alekszandrov – ee., 1–1), 47:13 Tokaji (ee., 1–2),
Kiállítás: 12, ill. 14 perc

Rich Chernomaz, szövetségi kapitány: Az elmúlt napokban az volt a fontos, hogy a csapat lelkét rendbe tegyük. Most bebizonyították a játékosok, mi a magyar virtus. Mindenki tudta, hogy a tudunk sokkal jobban játszani, mint két napja Dél-Korea ellen. Ne felejtsük el, hogy a tornának még nincs vége, vár még ránk a veretlen olasz és a kellemetlen japán válogatott.
Szuper Levente: Csodálatos csapatunk van, csodálatos szurkolótáborral. Tudtuk, hogy képesek vagyunk jobb játékra, mint hétfőn. A védők remekül takarítottak a kapunk előtt, elől pedig belőttük a helyzeteinket."

Korábban:
Dél-Korea - Japán 5–6 (0–1, 3–3, 2–2)
Olaszország - Nagy-Britannia 5–1 (1–1, 1–0, 3–0)

Csütörtökön szünnap lesz, pénteken pedig az eddig százszázalékos olaszokkal játszik a magyar válogatott.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés