Hirdetés

Megszűnik a két ünnep közötti ingyenes szolgáltatatás

2014.12.17. 10:09

Megszűnik a két ünnep közötti ingyenes szolgáltatatás

Tizenhárom évig nem kellett fizetni a debrecenieknek, panaszra tehát nem lehet okunk.

Hirdetés

Hirdetés

Immár 14. alkalommal rendezik meg Debrecenben a pénzdíjas Real Team-kupát, mely története során először belépős lesz – hangzott el az esemény csoportkörének sorsolásán, a Grand Casinóban. Debreceni Péter először is cáfolta a róluk szóló rosszindulatú pletykákat, hangsúlyozva, hogy a két ünnep közötti kispályás focitorna egyáltalán nem üzlet a szervezőknek, akik már akkor is elégedettek, ha nem fizetnek rá, és az egészet szenvedélyből, a városért, a futballszerető cívisvárosiakért csinálják, jegyezte meg a főszervező, akit a név is kötelez.

Debreceni indoklása szerint a torna most először egyrészt azért lesz fizetős, mert a nagy érdeklődés miatt az elmúlt években sok hithű focibarát kimaradt a csarnokból, csak azért, mert nem tudott reggel helyet foglalni magának, másrészt a megnövekedett költségeket a támogatóktól származó bevételek korántsem fedezik.

– Más városban talán nagyobb megbecsülést élveznénk, de eszünk ágában sincs elvinni innen a Real Team-kupát, mi nem akarunk Budapestre vagy a Dunántúlra menni, jöjjenek onnan ide! – mondta Debreceni Péter, keserűen hozzátéve, hogy idén a helyosztók és a döntők napjára sem tudnak átköltözni a Főnixbe, mert az mintegy négymillió forintos többletkiadással járna.


Debreceni Péter a sorsoláson  (Cívishír-fotó)

A sztárokat felvonultató torna tehát marad a Hódosban, és fizetős lesz, de nem egy ökör árát kérik el a belépőért, az első három napon, azaz a csoportmérkőzések során 500 forintot, míg az egyenes kieséses párharcokért, majd a nap végi helyosztókért 1000 forintot kell fizetni. Úgynevezett VIP-jegyet is árulnak az utolsó napra, aki 2500 forintért vásárol egyik ilyet, garantáltan kap ülőhelyet a Hódosban.

Debreceni Péter úgy véli, a nevezések alapján minden eddiginél nívósabb lesz a Real Team-kupa, természetesen nevezett a korábbi négyszeres győztes, az ifj. Szima Gábor által menedzselt Füredi Söröző, csak immár Grand Casino néven, az öreg lokistákra épülő Ecuador (immár Sunland Solarium néven), a Dzsudzsák Balázst felvonultató Victor Security vagy a futsal NB I. címvédője, a berettyóüújfalui Mezei-Vill. A Real Team-kupa az ország minden szegletéből Debrecenbe szólítja a kis- és nagypályás menőket, de még a határokon túlról is érkeznek, hogy szerencsét próbáljanak.

A főszervező végül sportszerű magatartásra hívta fel a csapatokat, tekintettel arra, hogy sok gyerek és nő lesz a lelátón. Ezt azért kellett külön hangsúlyozni, mert tavaly többször elszabadultak az indulatok a pályán, és a biztonságiaknak kellett rendet tenniük.

A csoportkör beosztása és programja megtalálható a Real Team-kupa honlapján.

BeA

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés