Hirdetés

Robben, Sneijder és Schweinsteiger elkelne Berettyóújfaluban

2014.07.17. 11:34

Robben, Sneijder és Schweinsteiger elkelne Berettyóújfaluban

A legjobb magyar futsalossal beszélgettünk. Cívishír-interjú

Hirdetés

Hirdetés

Rábl Janó, a Mezei Vill FC-vel bajnoki címet ünnepelhetett a 2013/2014-es szezon végén a nemzeti futsal-bajnokság legmagasabb osztályában, illetve a pontvadászat legjobb játékosa és gólkirálya lett.

Hogyan telt a pihenőidőszakod egy ilyen igen izgalmas idény után?
A bajnoki cím megszerzése utáni pár nap eléggé mozgalmasra sikeredett. A pihenőidőszak pedig gyorsan eltelt, ám volt szerencsém a barátnőmmel, Ágival egy pár napot eltölteni Balatonfüreden, majd utána egy bő hónapot Budapesten pihenni. De a világbajnokság döntőjét már Debrecenben néztem.

Apropó, foci-vb! Melyik csapatnak szurkoltál, és van olyan játékos, akit szívesen látnál Mezei-mezben ?
Igazából a hollandoknak szurkoltam, mert szerintem ők játszották azt a focit, amit kilencven percen keresztül lehet élvezni. Sajnos a döntőbe nem jutottak be, így ott a németeknek szorítottam, mert az alapján, amit csapatként is mutattak végig a világbajnokság során, az aranyat ért. A játékosok közül szerintem mindenki beférne! De komolyabbra fordítva a szót, egy Robben, Sneijder, Schweinsteiger trió jól jönne a Bajnokok Ligája küzdelmeire is. Nekik megengednénk szerintem, hogy beszálljanak.

Augusztus végén a bajnokság, október elején a Bajnokok Ligája kezdődik, de addig még egy Szuperkupa-döntőt is vívtok a Győrrel!
Így van, és ha minden igaz, akkor Móron lesz a Szuperkupa döntője augusztus 17-én, amit ugyancsak szeretnénk megnyerni! A felkészülésünk amúgy bő egy hete kezdődött, és nem a legjobban, mert többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódunk, de remélem, hogy minél hamarabb az egész csapat teljes értékű edzésmunkát tud végezni, hogy a ránk váró mérkőzéseken eredményesek legyünk, így köszönve meg szurkolóinknak az eddigi buzdítást. És szeretnénk, hogy októberben, amikor hazai pályán rendezzük a Bajnokok Ligája csoportkőr mérkőzéseit, akkor még a csilláron is Mezei-szurkolók lógjanak, mert nagy szükségünk lesz rájuk.

Kik lesznek az ellenfelek a csoportmérkőzések során?
Azt tudom, hogy a szlovák bajnokkal, a norvég bajnokkal és az elősejtezőből érkezik még egy csapat, akikkel játszunk. Túl sokat én még nem tudok az ellenfeleinkről, de edzőnk, Turzó József már gyűjti az információkat róluk. Aszlovák bajnokról még tudom, hogy a keret 80-90 százalékát a szlovák válogatott adja, két cseh válogatott játékossal is kiegészítve. Ők elég erős kerettel rendelkeznek és a többi csapatot sem fogjuk lebecsülni, mert biztos, hogy jó erőt képviselnek, jó játékosokkal, ami garancia lehet a szurkolóknak, hogy színvonalas és szórakoztató mérkőzéseket láthatnak majd október 2-5. között Berettyóújfaluban!

Milyennek látod az esélyeiteket a csoportkörből való továbbjutásra?
Izgatottan várom, hogy pályára lépjünk, mert még nem szerepeltem Bajnokok Ligája mérkőzésen és remélem, hogy sikerül továbbjutnunk! Ehhez viszont az kell, hogy fizikálisan és mentálisan is megfelelő állapotba kerüljünk. Szóval én is, de szerintem a csapat minden tagja és természetesen a szurkolóink is nagyon szeretnék, hogy továbbjussunk. Ezért pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk a pályán és a pályán kívül is.

Komáromi Árpád

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés