Hirdetés

Hirdetés

Debrecen büszkeségei kitettek magukért

2015.02.05. 20:17

Debrecen büszkeségei kitettek magukért

Az elődöntők nem akármilyen ütközeteket ígérnek, és lesz debreceni érdekeltség!

Hirdetés

Sziporkázó meccsekkel folytatódott csütörtökön a Bocskai-emlékverseny Debrecenben, ahol már a négy közé jutás volt a tét. A húsz nemzet bokszolóit felvonultató torna második napjának konklúziója egyértelműen az, hogy a magyar fiataloknak még szokniuk kell a nemzetközi légkört. A lelkes hazai közönség csalódására sorra véreztek el ifjú reménységeink.

Több hajdúsági is szorítóba lépett – értelemszerűen mi rájuk figyeltünk leginkább –, és mindenki derekasan küzdött, akár kikapott, akár nyert. A félnehézsúlyú Nagy Péter például a nap meccsét vívta a horvát Ján Dzanaj ellen. Kivételesen jó összecsapást vívtak a felek. Előbb a magyart, majd a horvátot, később egyszerre mindkettő intették dulakodásért és fogásért, a közönség tombolt, a pofonok zúgtak, és a vége hazai siker lett. Ennek azonban súlyos ára volt, Nagy Péter a szorítóból egyenesen a kórházba ment, ahol több öltéssel varrták össze a fejelés miatt szétszakadt szemöldökét, így minden bizonnyal vége a Bocskaijának.

Öccse, Nagy Bence azonban folytatja, miután egy szintén parádés meccsen verte a litván Vitalij Volkovot. A litván legény annyi pofont kapott, hogy a második menet végére „szétnyílt a feje”, ezért leléptették.

Takács József, a DVSC hadházi fiókcsapatának versenyzője a kazah Bekzot Halmetov ellen állt helyt tisztességgel, és ha főállású bokszoló lenne, talán nyert is volna. A két legény között ugyanis csak az erőnlét döntött.

A nehézsúlyban a pesti színekben bokszoló, ám tősgyökeres debreceni óriás, Bernáth István ukrán ellenfelét verte pusztán erőből, a folytatásban azonban a boksztudására is szükség lesz.

Ezúttal nem a súlycsoportok szerinti növekvő sorrendben szólították szorítóba a versenyzőket, hanem vegyesen, egy kis párt egy nagy követetett. A nap végén hívták például a kötelek közé a könnyűsúlyú Varga Miklóst, a nyolcszoros magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiákat megjárt közönségkedvencet, aki a hajdúsámsoni reményeket tartotta életben, miután EB-bronzérmes klubtársa, a Németországban rakodómunkásként dolgozó Ungvári István a nyitányon kiesett. Varga a szerb Todorovszki Doszitej ellen izzad meg rendesen, de az legalább győzelmet ért.

Utolsó debreceniként Tóth Ádám lépett szorítóba a 69 kg-ban a török Husein Karsioglu ellen, mi szoros csatát láttunk, a bírók azonban a törököt érezték jobbnak, így az ifi magyar bajnok bemutatkozása a Bocskain rövid, de hatásos volt. Előtte a jövő. 

A Bocskai-emlékverseny pénteken 14 órától az elődöntőkkel folytatódik.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés