Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben értelmesen költik el az állam pénzét

2014.02.26. 16:12

Debrecenben értelmesen költik el az állam pénzét

Ezt mondta a helyettes államtitkár, miután látta a saját szemével.

Hirdetés

Illusztris vendégeket fogadtak szerdán délután a DVSC bokszklubjának vezetői, edzői, versenyzői. Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Kovács László, a magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya kereste fel az egyesület tócóskerti edzőtermét. Volt mit nézni!

A kormányzati támogatásnak köszönhetően a Magyar Ökölvívó Szakszövetség jelentős summához jutott, s ebből első körben Debrecenbe is utaltak. A Szabó Sándor vezette DVSC a pénzt eszközbeszerzésre és az Angyalföld téri edzőterem felújítására szánta. Kifestették a termet, új zsákokat, ütőfalakat, bábukat és egyéb eszközöket szereztek be és szereltek fel. Szabó Sándor klubelnök szerint egy kisebb vagyon ment el a felújításra, érzékeltetésül közölte, hogy csak a 12 speciális villanykörte 100 ezer forintba került.

- Mi a látogatásom célja? Megnézem, mire költik az állam pénzét! - mondta a Cívishír érdeklődésére Kiss Norbert helyettes államtitkár. - A budapesti elefántcsonttoronyból nem lehet ellátni idáig, el kellett jönni a helyszínre. Debrecenben örömmel tapasztaltam, hogy értelmesen költik az ökölvívásnak nyújtott állami támogatást, jó látni egy olyan termet, amelynek minden négyzetméterén boksz van. Különösen örömmel tölt el, hogy Debrecenben a női bokszot is komolyan veszik, és ezt nem az udvariasság mondatja velem, hanem az, hogy a nemzetközi szövetségnek is ez a törekvése. Hallottam már hírét korábban is a DVSC bokszcsapatának, s tudom, hogy az elmúlt másfél évtizedben itt egy komoly építkezés zajlott. A sportállamtitkárság az ökölvívással is megkötötte a 2020-ig szóló támogatási szerződést, így a legjobb magyar bokszklubok közé tartozó DVSC a jövőben is jelentős pénzre számíthat.


(Cívishír-fotók)

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés