Hirdetés

Hirdetés

Ez nem a debreceniek napja volt...

2014.02.06. 22:59

Ez nem a debreceniek napja volt...

Egyetlen egy debreceni maradt állva, a többi elvérzett. Majdnem szó szerint is!

Hirdetés

A ringbe lépő 14 magyar közül tíz győzött az 58. Bocskai István ökölvívó emlékverseny csütörtöki negyeddöntőiben, Debrecenben. Sajnos a vereséget szenvedők közül hárman debreceniek voltak, így a házigazdáknak csupán egyetlen emberük maradt a pénteki elődöntőkre, a szupernehézsúlyú Bernáth István.

Kalucza Norbert(56 kg)  vitatható pontozással vesztett finn riválisával szemben, Csötönyi Sándor MÖSZ-elnok heves kirohanást intézett az orosz és a kazah bírók ellen, akik - szerinte - lepontozták a debrecenit. Nagy Bence (81 kg) vereségét elfogadtuk, de a legény előtt le a kalappal, hiszen három meneten keresztül méltó riválisa volt az orosz Raszul Gadzsimagedovnak. Nehézsúlyban Deél Szabolcs a nap egyik legjobb meccsét vívta a szlovák Erik Tikaneccel! Hatalmas pofonokat osztottak ki egymásnak a fiúk, Szabolcs nagy szívvel küzdött, ám a harmadik menet elején csúnyán felszakadt a bal szemöldöke, a vérzést miatt a bíró háromszor is ápolást rendelt el, így megszakadt a debreceni lendülete, az egyre fáradó szlovák kipihenhette magát. Végül megosztott, 2-1-es pontozással Tikanec nyert.

A nap végén a szupernehézsúlyú Bernáth István gondoskodott arról, hogy az elődöntőben legyen debreceni, miután magabiztosan verte moldáv ellenfelét, és pénteken a belga színekben induló Ruben Nazarjannal csap össze. Nagy meccsre van kilátás!

A két hajdúsámsoni, Varga Miklós és Ungvári István révén háromra nő a döntőért szorítóba lépő hajdúsági bunyósok száma, és további hét magyar küzd még, érdemes lesz tehát kilátogatni az Oláh Gábor utcai sportcsarnokba! A pénteki elődöntők 14 órától kezdődnek.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés