Hirdetés

Hirdetés

Három debrecenit nézhetünk este a tévében!

2013.12.07. 08:10

Három debrecenit nézhetünk este a tévében!

Ráadásul összejött az álomdöntő is! Az országos bajnokság fináléit a Sport 1 élőben közvetíti.

Hirdetés

Egyik szemünk sír, de a másik nagyon nevet! Deél Szabolcs, a nehézsúly címvédője kikapott az elődöntőben a Győrben zajló ökölvívó OB-n, további három debreceni azonban ott lesz a szombat esti gálán. Deél az elmúlt években a nemzetközi szövetség félprofi ligájában, a WSB-ben is megedződött Szellő Imrétől kapott ki, miután az első mentben egy megrendítő találat után Rácsai András edző feladta a küzdelmet. A fiatal debreceninek a tavalyi arany után így csak a bronz jut, és a páholyból nézheti, hogy Szellő szombaton este mihez kezd a tavalyi legyőzőjével, Darmos Józseffel.

Deél vereségére vigaszt jelent, hogy Kalucza Norbert (52 kg), Nagy Péter (81 kg) és Bernáth István (+91 kg) ott lesz a 90. ökölvívó-OB döntőjében! Előbbi meccs nélkül jutott oda, és toronymagas favorit! Nagy Péter egykori csapattársát, a szolnoki színekben versenyző Széll Tamást verte a fináléba jutásért, meggyőző fölénnyel, szombaton pedig karrierje második felnőtt magyar bajnoki címét hódíthatja el, ellenfele a győri színeket képviselő Lányi Vitalij lesz. Reméljük, nem lejt majd a hazai pálya! Bernáth István az elődöntőben meg sem izzadt, mert pár ütésváltás után a kecskeméti Nagy Dániel edzője bedobta a törülközőt. A debreceni óriásnak szombaton már nehezebb dolga lesz, hiszen azzal a Bouquet Bencével találkozik, akivel korábban többször meggyűlt a baja.

Jó hír tovább, hogy a két hajdúsámsoni ász, Varga Miklóst (60 kg) és Ungvári Istvánt (48 kg) is láthatjuk szombaton este 19 órától, amikor a Sport 1 élőben közvetíti a finálékat!

Nincs hajdúsági vonatkozása, de feltétlenül említésre érdemes, hogy pénteki két elődöntő, no meg a sorsolás összehozta az álomfinálét a 75 kg-ban! Az olimpiai ötödik, idei Európa-bajnoki bronzérmes és világbajnoki negyeddöntős Harcsa a középsúlyban most debütáló Bacskai Balázzsal csap össze, aki a 69 kilogrammos súlycsoport 2010-es Európa-bajnoka.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés