Hirdetés

Hirdetés

Orosszal kezd a debreceni az ifi olimpián

2014.08.22. 16:05

Orosszal kezd a debreceni az ifi olimpián

Egy hozzá hasonlóan vb-bronzérmes lesz az ellenfél.

Hirdetés

Már javában zajlik a második Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok a kínai Nanjingban, ám az ökölvívó válogatott csak szombaton kezdheti meg a küzdelmeket.

Nanjingban 60 férfi (10 súlycsoport), és 18 hölgy (3 súlycsoport) áll rajthoz a végső győzelem reményében, köztük három magyar versenyző is, akik a szófiai kvalifikációs világbajnokságon, a várakozásokat túlteljesítve, kijutottak a távolkeleti ötkarikás eseményre. A három magyar induló: az Egri Sportiskola könnyűsúlyú versenyzője, Könnyű Richárd, a Ring SC Kaposvárt erősítő kisváltósúlyú Tóth Richárd, valamint a DVSC-s szupernehézsúlyú Komor László vághatott neki a nagy kalandnak, éspedig Dr. Kovács László szövetségi kapitány vezetésével.

A tavaszi bulgáriai világbajnokságon elért helyezések alapján számunkra nem kedvezőtlen a sorsolás, hiszen a szombaton megkezdődő küzdelmek során Könnyű a nagy tehetségnek tartott, de a vb-n egyszer már megoldott mexikói Zapeda Segura William ellen meccsel (magyar idő szerint 10:15-kor), Tóth a szófiában szoros csatában legyőzött török Avci Furkannal csap össze (14:00), míg Komor a hozzá hasonlóan vb-bronzérmes orosz Marat Kerimkhanovval száll szembe (15:45).

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés