Hirdetés

Hirdetés

A debreceniek megúszták írásos figyelmeztetéssel

2013.08.28. 09:01

A debreceniek megúszták írásos figyelmeztetéssel

Az MLSZ szerint megbotránkoztatóan viselkedtek a debreceniek.

Hirdetés

A múlt heti 800 ezer forint után ezúttal 100 ezer forint pénzbüntetést kapott a Ferencváros labdarúgócsapata a magyar szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi ülésén. Az MLSZ honlapjának beszámolója alapján a testület, mint visszaesőt azért büntette meg a fővárosi klubot, mert megsértette a biztonsági szabályzat vendégszurkolók utaztatására vonatkozó előírását, illetve drukkerei megbotránkoztatóan viselkedtek vasárnap a debreceni bajnoki találkozón. Az indoklás szerint a kiemelt kockázatú mérkőzéseken a vendégcsapat szurkolóit kötelezően legalább tíz fővel kell kísérni, ezzel szemben a Ferencváros kísérői közül a jogszabályi előírásoknak csak négy fő felelt meg.

A DVSC-TEVA és a Budapest Honvéd a drukkerei által kiabált megbotránkoztató rigmusok miatt egyaránt írásbeli figyelmeztetésben részesült. A Győri ETO FC-nek hasonló okok miatt a soron következő két hazai NB I-es mérkőzésén az előírt rendezői létszámot 20-20 fővel kell felemelnie, továbbá ezeken a mérkőzéseken szövetségi ellenőrt kell fogadnia az eljárási költségek viselésével. A Videoton - szintén szurkolói miatt - soron következő két idegenbeli bajnoki mérkőzésén kénytelen szövetségi ellenőrt fogadni és az eljárási költségeket viselni.

A fegyelmi bizottság tárgyalás megtartása után a paksi Éger László korábbi két mérkőzésre szóló eltiltását egyre mérsékelte.

Hirdetés

Hirdetés