Hirdetés

Hirdetés

A debreceniek mentik a magyar foci becsületét

2013.07.18. 20:39

A debreceniek mentik a magyar foci becsületét

Norvégiai döntetlenjével nagyot lépett a továbbjutás felé a Lokomotív.

Hirdetés

A Győr szerdai vesszőfutása után az volt a nagy kérdés, hogy csütörtökön este megmenti-e a magyar foci becsületét a debreceni együttes, melyre a norvég Strömsgodset otthonában várt nehéznek ígérkező összecsapás az Európa Liga 2. selejtezőkörében. Egy biztos, Drammenben nem őrülnek meg a fociért és a csapatukért a norvégok, mert alig négyezren foglaltak helyet a lelátokón a kezdéskor.

Debreceni szempontból rosszul kezdődött a meccs, hiszen a Szuperkupa-döntőn jó benyomást tett Damahou korán, a 12.percben megsérült, így Kondás-mester cserére kényszerült. Ez a váratlan esemény nem zavarta meg a hajdúsági együttest, hiszen a 19. percben egy hajszálnyira volt a góltól a Loki, de Bódi kisodródott helyzetből a kapufát találta el.  A norvégok próbálkoztak, de nem túl acélosan, és jött az újabb debreceni kapufa!  Sidibe egy az egyben találta szembe magát a drammeni kapussal, szépen emelt, de rosszul célzott, mert a labda a felső lécről pattant ki. Sidibe bosszús volt, de ez jól jött a DVSC-nek, hiszen kisvártatva Czvitkovics passzából megszerezte a vezetést (36. p. 0-1).A folytatásban a norvégok csak „harapták” a labdát, a Kondás-gárda uralta a meccset.

Szünet után tíz perc telt el, Amikor némi mázlival egyenlítette Horn révén a norvégok, Verpecz ugyanis majdnem megfogta a fejest (55. p. 1-1). A debreceni együttes nem csüggedett, és jött is az újabb gól! Ismét Sidibe talált be, mégpedig  tizenegyesből, miután Nuhu felvágta Czvitkovicsot a sknadináv tizenhatoson belül (57. p. 1-2). A 67. minutumban nehéz helyzetbe kerültek a piros-fehérek, mert Bódit a második sárga lapja után kiállította a bíró!

Tíz emberrel a Loki kevesbbet próbálkozott, mint előtte, de tartotta az előnyt, egészen az utolsó utáni percig. A hosszabbítás harmadik percében azonban a magyar Kovács Péter váltott gólra egy norvéág kontrát, beállítva a 2-2-es végeredményt! Bosszúság ide vagy oda, a Loki lépéselőnybe került, és Nyíregyházán felteheti az i-re a pontot!

Európa-liga, 2. selejtezőforduló, első mérkőzés
Strömsgodset – DVSC-TEVA 2-2 (0-1)

Drammen,5000 néző. Vezette: M. Avram (G. Avram, Gheorghe - románok)
Strömsgödset: Stubhaug – Hamoud, Horn, Madsen, Storbek – Ibrahim, Johansen, Nana (Sveen 82.) – Olsen (Rönning 46.), Storflor (Nuhu 46.)
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Morozov, Máté, Korhut – Damahou (Zsidai 12.) - Bódi, Se. Bouadla (Kulcsár 86.), Czvitkovics, Szakály (Trninics 71.) - Sidibe
Gól: 0-1 Sidibe (36.), 1-1 Horn (53.), 1-2 Sidibe (11-esből, 55.), 2-2 Kovács (93.)
Sárga lap: Ibrahim (4.), Máté (26.), Bódi (52.), Nuhu (54.), Se. Bouadla (86.), Sidibe (88.)
Kiállítva: Bódi (67.)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés