Hirdetés

Hirdetés

A fradisták beszóltak az elnöknek

2013.08.26. 09:00

A fradisták beszóltak az elnöknek

A debreceni vereség helyett a nácikollaboránsnak tartott Csatáry László ügyével foglalkoznak.

Hirdetés

Korábban videoüzenetet küldött Kubatov Gábor, az FTC elnöke a szurkolóknak. A videón arról beszélt, hogy a Csatáry Lászlót éltető molinó kihelyezői 72 órán belül jelentkezzenek és vállalják a felelősséget. A futball ultrák viszont létrehoztak egy Facebook csoportot, amely a Mi voltunk nevet viseli.

"Gábor! Arra vagy kíváncsi, kik készítették a kiírást? Azok, akik az összes korábbit az elmúlt évtizedekben. Azok, akik a hazánkban egyedülálló, méltán híres pokoli hangulatot varázsolják a Ferencváros meccsein. (...) Azok, akikre sokszor büszke vagy. Azok, akikkel eddig egy asztalnál egyeztettél. Azok, akiknek ígéretet tettél, de Te nem tartottad a szavad" - írják a fradista ultrák.

Életének 99. évében, augusztus 10-én hunyt el a Magyarországon és Szlovákiában is háborús bűntettekkel vádolt Csatáry László. A Budapesti Nyomozó Ügyészség háborús bűntett miatt benyújtott vádirata szerint Csatáry László 1944-ben szándékosan segítette a Kassáról koncentrációs táborokba deportált zsidók megkínzását és törvénytelen kivégzését. A kassai kerületi bíróság idén márciusban életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatta a szlovákiai város népbírósága által 1948-ban Csatáry László ellen hozott halálos ítéletet; haláláig a bíróság azt vizsgálta, melyik országban kell letöltenie büntetését.

Hirdetés

Hirdetés